BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple CarPlay lar vente på seg

Bred støtte først i 2015.

Det ser ut til at CarPlay-utstyrte biler kommer først neste år, kanskje med unntak av Hyundai-modeller.
Det ser ut til at CarPlay-utstyrte biler kommer først neste år, kanskje med unntak av Hyundai-modeller. Bilde: Apple
25. aug. 2014 - 13:04

Apples CarPlay ble først annonsert for over ett år siden, og er en løsning for å bake inn iOS-funksjonalitet inn i et bilmiljø. Bilens innebygde skjerm vil kunne vise et grensesnitt tilpasset bilbruk, og integrere navigasjon, musikkavspilling, samtaler, Siri og flere funksjoner.

Det har lenge vært planen å rulle ut CarPlay i nye modeller fra utvalgte produsenter i løpet av 2014.

Apples offisielle CarPlay-side viser fremdeles merker som Ferrari, Honda, Mercedes, Volvo og Hyundai til å være klare i år.

Mer og mer tyder imidlertid på at det ikke skjer.

Computerworld har gravd litt i status hos de forskjellige bilprodusentene, og det finnes per i dag ingen modeller som støtter CarPlay. Det ser heller ikke ut til at noen kommende modeller får det med det første.

Både Mercedes, Honda og Volvo skal ha utsatt sine CarPlay-planer til neste år. Flere av disse har uttalt seg til nettstedet 9to5mac, og bekreftet at utrullingen av funksjonene først skjer til neste år.

Den eneste av produsentene som fortsatt holder på 2014-tidsplanen er Hyundai, som sier at de ferdigstiller integrasjonen av CarPlay i disse dager.

Mange flere produsenter enn de fem er på listen over Apples partnere, men det foreligger ingen konkrete tidsplaner for disse. Audi, BMW, Ford, Jeep, Nissan, Mazda og mange andre er inkludert, og det samme gjelder utstyrsprodusentene Pioneer og Alpine.

Analyseselskapet IHS mener at Googles svar på CarPlay, Android Auto, vil på sikt bli mer populært enn Apple-løsningen. De forventer at Android Auto vil bli installert i 40 millioner biler innen år 2020, mens CarPlay vil finnes i 37 millioner biler.

Begge teknologiene vil kunne styres via berøringsskjerm, stemme eller dedikerte knapper på bilens dashboard, og skal i prinsippet ikke være veldig komplisert for bilprodusentene å integrere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.