Apple: D-dag 14. mars

14. mars er D-dag for flere tusen ansatte i Apple Computer. Da får de vite hvem som beholder jobben og hvem som må gå.

14. mars er D-dag for flere tusen ansatte i Apple Computer. Da får de vite hvem som beholder jobben og hvem som må gå.

14. mars får Apple-ansatte vite hvem som får beholde jobben og hvem som må gå. Det har vært ventet at rundt 20 prosent av de ansatte blir sparket, men i den seneste tiden har det versert rykter om at hele 40 prosent av arbeidsstokken skal elimineres.

En talsperson for Apple Computer har kalt raporter om at Apple skal sparke 40 prosent av arbeidsstyrken som spekulativ, fordi selskapet ennå ikke har bestemt antallet.

jk21369302.htm>I et brev til Apple-ansatte, forteller toppsjefen i Apple Computer, Dr. Gil Amelio, om selskapets konsolideringsplaner.

- Den 14. mars planlegger vi å gi ut flere detaljer om hva vi kommer til å gjøre og hva vi ikke kommer til å gjøre i fremtiden, antallet oppsigelser samt hvilke avskrivninger vi kommer til å ta i 2. kvartal (*) for å betale for reduksjonene, skriver Amelio til sine ansatte.

Amelio forteller også at Apple er i rute med den totale renovering av produktsortimentet i 1997, som han har lovet. Han viser til lanseringene 17. februar da Apple introduserte PowerBook 3400, nye Power Macs, eMate 300, MessagePad 2000, og QuickTake 200 digitalt kamera.

Amelio takker alle som har hjulpet med å få de nye produktene på markedet, og han ber de ansatte om ikke å glemme at Apples misjon er å utvikle, produsere og selge fantastiske produkter.

- Jeg vet at vi alle har det vanskelig for tiden. Jeg blir fortsatt overrasket og takknemlig over deres utrettelige innsats mot vårt felles mål: et Apple som er en sunn leder i en bransje i stadig forandring, avslutter Amelio.

(*) Apple har avvikende regnskapsår.

Til toppen