KARRIERE

Apple-designsjef går av

Veteranen var sentral i utformingen av iPhone og OS X.

Greg Christie var del av et lite designteam som utviklet iPhone. Han står oppført som oppfinner på nærmere hundre av Apples patenter, inkludert patentet på den avbildede skyvelåsen «slide to unlock».
Greg Christie var del av et lite designteam som utviklet iPhone. Han står oppført som oppfinner på nærmere hundre av Apples patenter, inkludert patentet på den avbildede skyvelåsen «slide to unlock». Bilde: TaurusPhotography / Alamy/All Over Press
10. apr. 2014 - 09:31

Greg Christie har siden midten av 1990-tallet vært en nøkkelfigur i Apple, blant annet som leder av designteamet ansvarlig for utformingen av OS X og senere brukergrensesnittet for iPhone.

9to5Mac meldte onsdag at han forlater Apple etter uenighet med Jonathan Ive, selskapets mektige direktør for design.

Apple har senere bekreftet avgangen overfor amerikanske medier, men flere påpeker at det ikke ligger noen dramatikk bak beslutningen.

Pioneren Christie går senere i år av med pensjon, sier selskapet i en uttalelse.

– Christie og Ive er kanskje ikke enige om design-stil, men avgangen hans er ikke så dramatisk som 9to5Mac skal ha det til. Internt ble avgangen kunngjort for flere uker siden, og han gir seg ikke før slutten av året, etter jeg hører, skriver Apple-kjenner John Gruber.

100 patenter

Christie begynte i selskapet i 1996 for å jobbe med Newton, lommedatamaskinen som trass floppen antakelig ga uvurderlig lærdom, og av mange regnes som forløperen til iPhone og iPad.

Han står i dag oppført som medoppfinner på nær 100 av Apples innvilgede patenter, inkludert skyvelåsen til iPhone («slide to unlock») og ytterligere 31 patentsøknader, ifølge Wall Street Journal.

Veteranen har utvilsomt satt tydelig spor i Apples produkter, med en fartstid som inkluderer arbeid med Aqua-grensesnittet i OS X ved årtusenskiftet og senere som ansvarlig designer for det opprinnelige iOS-grensesnittet.

Sistnevnte hadde fra 2007 og inntil iOS 7 kom i fjor en utforming preget av skeuomorfisme, og grafikk der blant annet imitert skinn, grønn biljardfilt, metall og treverk inngikk.

Dette ble som kjent erstattet med et langt mer renskåret og moderne grensesnitt under ledelse av Jony Ive, som etter å ha ledet industridesign for Apples maskinvare i en årrekke nå også er øverste leder for design av programvaren.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.