BEDRIFTSTEKNOLOGI

– Apple er i ferd med å kjøpe Path

Skal igjen prøve seg på sosiale nettverk?

Sjansen er stor for at Apple kjøper opp det sosiale nettverket Path, ifølge kilder.
Sjansen er stor for at Apple kjøper opp det sosiale nettverket Path, ifølge kilder. Bilde: Path
10. sep. 2014 - 14:33

Apple har hittil ikke klart å knekke nøtten med sosiale nettverk, selskapets forsøk på å integrere sosiale interaksjoner i iTunes med Ping har ikke vært vellykkede, og siden den tid har det vært relativt stille fra den kanten. I stedet har vi sett tettere integrasjon av eksisterende nettverk direkte i iOS.

Nå tyder mye på at Apple kan ha en ny plan, og være i gang med å kjøpe opp Path.

Path lar brukerne dele bilder og beskjeder med en sirkel av venner, og finnes på alle relevante mobile plattformer.

Det befinner seg imidlertid i skyggen av mer etablerte aktører, antallet Path-brukere anslås til å ligge rundt 25 millioner.

Ryktene om oppkjøpet stammer fra en Apple-kilde (via Pando Daily), og vedkommende sier at transaksjonen er så godt som et faktum.

Apple planlegger etter sigende å beholde Path-applikasjonen som et separat produkt, men også integrere deres innovasjoner i sine tjenester. Det foreligger imidlertid ingen konkret informasjon om dette.

Path har vært gjennom en rekke kontroverser de siste årene, blant annet fordi det aksesserte konktaktlister uten tillatelse. Det har også blitt kritisert for andre aktiviteter som ble gjennomført uten tillatelser fra brukerne.

Pando Daily påpeker at Path-grunnleggeren Dave Morin var tilstede under gårsdagens store iPhone- og Apple Watch-lansering, på fremste rad, blant andre høyt plasserte Apple-partnere og lederskikkelser. Apple har ofte fremhevet Path under sine presentasjoner, og har blant annet skrytt av deres visuelle design. Det er med andre ord åpenbare bånd mellom de to selskapene.

Nettstedet påpeker likevel oppkjøpet er spekulasjon inntil den faktiske annonseringen er gjort, selv om deres kilder skal være troverdige.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.