Apple erstatter iPod-batterier

Apple tilbyr nå erstatningsordninger til 1,3 millioner amerikanere som har kjøpt tidlige utgave av musikkspilleren iPod.

Apple tilbyr nå erstatningsordninger til 1,3 millioner amerikanere som har kjøpt tidlige utgave av musikkspilleren iPod.

Apple vil etter et nylig forlik, som følge av et amerikansk gruppesøksmål, tilby seg å betale for utskifting av defekte batterier i inntil 1,3 millioner iPod-spillere. Forliket gjelder kun amerikanske innbyggere.

I søksmålet ble det ifølge Associated Press hevdet at Apple ikke har fortalt om en feil i batteriet som ble brukt i de tre første generasjonene av iPod. Det oppladbare, men ikke utskiftbare batteriet ble annonsert å kunne levere strøm i åtte timer mellom hver ladning. Men brukerne klaget over redusert spilletid allerede etter noen måneders bruk.

Forliket har resultert i at kunder som har kjøpt de to første generasjonene av iPod vil få utbetalt 25 dollar i kontanter eller en kreditt på 50 dollar i Apples butikk. Hvis de allerede har betalt Apple for å reparere batteriet, skal selskapet betale tilbake halvparten av reparasjonskostnadene. De som eier den tredje generasjonen av iPod, vil få et nytt batteri hvis de opprinnelige svikter.

Totalt ventes det at erstatningsordningene vil koste Apple omtrent 15 millioner dollar. Flere detaljer finnes på denne siden.

Til toppen