BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple feiret jul med 13 patentsøknader

Oppfinnelser innen alt fra «multitouch» til brenselceller antyder kommende produktnyheter.

Apple søker patent på en mobil brenselcelle, der kontrollinformasjon utveksles mellom cellen og apparatet som skal forsynes med strøm.
Apple søker patent på en mobil brenselcelle, der kontrollinformasjon utveksles mellom cellen og apparatet som skal forsynes med strøm.
27. des. 2011 - 06:41

22. desember fikk Apple publisert 13 patentsøknader til USAs patentkontor, går det fram av Apple Patent Blog.

Søknadene er svært varierte, og gjenspeiler det som må være en imponerende bredde i Apples utviklingsprosjekter. Selv om alle først ble publisert 22. desember, har de vært innlevert til patentkontoret over en lengre periode, noen så langt tilbake som juni 2010. Ingen har vært offentlig kjent tidligere.

Videoredigering
Select drag and drop operations on video thumbnails across clip boundaries dreier seg om et brukergrensesnitt for videoredigering, basert på miniatyrbilder. Man henter fram en serie videosnutter som tilordnes hvert sitt miniatyrbilde i et eget område på skjermen. Innholdet i hver snutt kan vises i miniatyrbildet. En video redigeres ved å dra og slippe miniatyrbildene inn i en ny sekvens. Søknaden beskriver hvordan grensesnittet kan tilpasses flere typer redigeringsoppgaver, og flere metoder for redigering.

Dette grensesnittet for videoredigering virker ganske intuitivt.
Dette grensesnittet for videoredigering virker ganske intuitivt.

Testing av applikasjoner
Capturing and Displaying State of Automated User-Level Testing of a Graphical User Interface Application dreier seg om metoder for å fange detaljert informasjon under testing av sluttbrukerapplikasjoner, ut over sekvenser av skjermbilder, og utover det som skjer akkurat i det den testede applikasjonen krasjer. Oppfinnelsen beskriver også hvordan denne informasjonen skal synliggjøres for utvikleren, i et skjermbilde delt i fire områder: Et der man kan følge applikasjonens skjermbilde, et der man ser den aktuelle koden, et der man følger med på sporene i minne, og et der man kan bevege seg fram og tilbake i tid.

Adskilt lydprosessering
Media processing method and device er en ny måte å prosessere lyd i enheter som smartmobil og nettbrett. Ideen er å henvise lyd til et eget delsystem med egen prosessor, slik at enhetens hovedprosessor kan gå i dvale hvis enheten bare brukes til lyd. Hensikten med dette er først og fremst å spare batteriet. En annen gevinst er større sikkerhet, siden eventuell ondsinnet kode kamuflert i lydstrømmen isoleres til lydprosessoren, og når aldri fram til hovedprosessoren.

Synkronisering av mediefiler
Media file synchronization dreier seg om metoder for å sørge for at enheter som lagrer det som skal være identiske kopier av et mediebibliotek – også stillbilder og video – varsles når mediefiler endres, og oppdateres løpende med de nyeste endringene. Patentsøknaden beskriver blant annet hvordan dette skal foregå der det er hensiktsmessig å ordne dette automatisk straks det opprettes en trådløs forbindelse mellom to enheter som skal ha identiske mediebiblioteker.

Overvåkning av batterier
Method and apparatus for monitoring battery life beskriver hvordan man kan løpende måle batteritilstanden i et apparat med utskiftbare batterier. Oppfinnelsen går også ut på å bruke disse målingene til å bygge opp en modell av hvordan batteriene tappes under bruk. Modellen kan anvendes til ulike typer tilbakemeldinger til brukeren, avhengig blant annet av type enhet.

Elektriske koblinger
Connector assemblies with overmolds beskriver nye metoder for å framstille koblingsenheter til kabler med flere ledere, samt for å sikre koblingene mellom enhetene og lederne i kabelen.

Brenselcelle til mobil enhet
Fuel cell system to power a portable computing device er en mobil brenselcelle til bruk mot en mobil enhet. Patentet beskriver fordelingen av kontrollkomponenter mellom brenselcellen og den mobile enheten, og hvordan de to enhetene skal utveksle informasjon med tanke på optimal utnyttelse av energien i cellen. Brenselcellen drives av hydrogen, som kan leveres i en egen kapsel for tilkobling til cellen, eller som en løsning av natrium borohydrid og vann.

Akselerert dataruting
Accelerating data routing omfatter «systemer, enheter og metoder for bedre nettverksytelse». Patentsøknaden beskriver ulike måter å manipulere datapakker på, slik at informasjon beveger seg raskere, blant annet gjennom dedikert maskinvare.

Bevegelig apparatfot
Device foot beskriver en type bein eller støtte som monteres på undersiden av elektronisk apparatur, først og fremst enheter der funksjonaliteten ligger i en flate som det trykkes på i bruk. Ideen er at beinet skal gi etter, og delvis trekke seg inn i flaten når denne utsettes for en loddrett kraft på oversiden. Dette bildet viser et tverrsnitt av flaten, for eksempel et nettbrett, som trykkes på med en kraft (den loddrette pilen, markert med 114). Den stiplete buen antyder hvordan støtten skyves oppover og inn i brettet.

Bildet nedenfor viser et ikke-spesifisert apparat, konstruert på samme måte som Apples Bluetooth-tastatur, der batteriene går inn i en sylinder i tastaturets øvre langside. Her er de bevegelige føttene plassert i posisjonene merket 220a og 220b, og det utelukkes ikke at tilsvarende bevegelige føtter kan plasseres under sylinderen i posisjonene 208a og 208b.

Ideen er at brukergrensesnittet i en berøringsskjerm oppleves bedre dersom man også opplever en fysisk respons når man trykker.

Testing av program med berøringsgrensesnitt
Testing a Touch-Input Program er programvare for å teste applikasjoner som skal betjenes gjennom et berøringsgrensesnitt. Testprogramvaren simulerer bevegelsene slik at applikasjonen oppfatter det som om den betjenes manuelt. Poenget er å automatisere testingen av apper til smartmobil, nettbrett med mer.

Bærbar styreflate
Portable Multi-Touch Input Device beskriver en mobil styreflate som betjenes med bevegelser tilsvarende en berøringsskjerm, og som kobles trådløst til enheten som den skal styre. Styreflaten kan ikke bare erstatte en mus, den kan også formidle langt mer informasjon til enheten den skal styre. Apple ser for seg at en slik styreflate vil kunne erstatte mus i både stasjonære og mobile datamaskiner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Store muligheter for norsk design i USA
Store muligheter for norsk design i USA

Gjenkjenning av batterier
Device calibration for battery type identification beskriver en metode hvorved et batteridrevet apparat kan gjenkjenne hva slags batterier brukeren har plassert i det, og automatisk tilpasse seg denne batteritypens særegenheter. I patentsøknaden anfører Apple som eksempel at oppladbare og ikke-oppladbare batterier har ulike karakteristikker, blant annet leverer cellene ulik spenning. Søknaden beskriver hvordan batterityper kan gjenkjennes gjennom kalibrering, og hvordan informasjon om gjenkjent batteritype kan formidles til den øvrige elektronikken i apparatet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.