Apple gir bort Snow Leopard

DVD-plate springbrett over til iCloud.

Apple gir bort Snow Leopard

DVD-plate springbrett over til iCloud.

Apple skal ha begynt å tilby Mac OS X versjon 10.6 - «Snow Leopard» fritt til kunder med MobileMe-abonnement. Det melder blant annet nettstedene The Verge og Macgasm.

DVD-plater med det snart tre år gamle operativsystemet har blitt tilbudt gratis til kunder i epostmeldinger sendt fra Apple. Snow Leopard selges for øvrig fortsatt for 269 kroner.

Tilbudet skal være myntet på kunder med eldre utgaver av operativsystemet, som ikke har støtte for hverken Mac App Store eller erstatningen til nettskytjenesten MobileMe - iCloud, som er en sentral del av nyeste OS X versjon 10.7 «Lion», og trolig blir enda viktigere i kommende «Mountain Lion» (10.8).

Stenger

MobileMe ble aldri den helt store suksessen, og stenges ned for godt i slutten av juni. Ved å gi brukerne fri tilgang til Snow Leopard, er veien åpen for videre oppgradering (kjøp av Lion) gjennom App Store.

Ifølge Macgasm er det uklart om Apple planlegger å gi bort Snow Leopard til alle, eller om det er kun til de som har betalt for MobileMe-tjenesten. Muligheten med å få en gratis DVD med operativsystemet skal angivelig vare frem til 15. juni.

    Les også:

Til toppen