UTDANNING

Apple gir utviklere mer tid til å oppdatere «utdaterte» apper

Utviklermisnøye etter e-post med kort frist.

Det er spesielt uavhengige utviklere som har uttrykt misnøye med Apples krav til oppdatering av eldre apper.
Det er spesielt uavhengige utviklere som har uttrykt misnøye med Apples krav til oppdatering av eldre apper. Illustrasjon: Apple
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mai 2022 - 18:55

Etter en liten storm blant enkelte app-utviklere, har Apple gitt utviklere av eldre apper en forlenget frist til å oppdatere dem, før de eventuelt fjernes fra App Store. 

Allerede i 2016 skal Apple ha gått ut med et budskap om at selskapet vil fjerne apper fra App Store dersom de ikke oppfyller visse krav. Dersom en app ikke har blitt oppdatert i løpet av de siste tre årene og heller ikke har blitt lastet ned mer enn noen svært få ganger de siste tolv månedene, så vil utvikleren bli sendt en e-post om at appen står i fare for å bli gjort utilgjengelig for nye brukere i App Store. 

Appen vil fungere som før hos dem som allerede har tatt den i bruk. Ifølge Apple har selskapet fjernet 2,8 millioner apper fra App Store som en del av denne prosessen de siste seks årene.

Plutselig sterkt misnøye

Figure lager roboter som selskapet håper vil erstatte mennesker i fremtiden. Denne er i ferd med å lage en kopp kaffe på egen hånd.
Les også

Ny satsing: Nå skal OpenAI bygge fremtidens roboter

Nylig var det enkelte utviklere som mottok en slik e-post og tok det ille opp, ikke minst fordi de bare ble gitt en frist på 30 dager til å sende inn en oppdatert utgave av sine respektive apper. Spesielt tvitringen nedenfor fikk oppmerksomhet:

Andre har pekt på at gamle spill ikke blir oppdatert fordi de anses som fullførte objekter som ikke behøver noen oppdatering. 

Kravet om oppdatering av aldrende apper handler ikke om noen behov for å oppdatere hovedfunksjonaliteten til appen. Derimot ønsker Apple at appene også framover skal tilfredsstille kravene til et sett med app-økosystemer som stadig er i endring, blant annet når det gjelder personvern, sikkerhet og den forventede brukeropplevelsen.

Har fått forlenget frist

Apple har fått med seg misnøyen og kom i forrige uke med en oppdatering hvor selskapet forsøker å klargjøre hva som er kriteriene for ordningen. 

I tillegg gis utviklerne av de berørte appene betydelig mer til – 90 dager – til å oppdatere appene. Det er også mulig for utviklerne å anke avgjørelsen om at den nåværende versjonen av appen skal fjernes, men denne muligheten er ikke ny. 

Også Google har nylig strammet inn på tilgangen til ikke-oppdaterte apper. 

Den kraftige KI-satsingen i Windows ser ut til å ha medført et sikkerhetsproblem, hevder kjent sikkerhetsforsker.
Les også

Forsker: Advarer mot ny KI-funksjon i Windows

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.