Apple jakter Blackberry-ansatte

- Tok kverken på selskapet. Nå vil de ha staben deres.

Apple jakter Blackberry-ansatte
Blackberry, med toppsjef Torsten Heins i spissen, har sett aksjekursen rase mer enn 90 prosent på fem år. Selskapet er i ferd med å bli solgt og sier opp 4500 ansatte, noen av dem vil Apple ha kloa i. Bilde: Mario Tama/Getty Images/All Over Press

Apple vet å sko seg raskt når en av konkurrentene er i ferd med å smuldre bort.

I forrige måned dro de et rekrutterings-stunt noen kilometer unna Blackberrys hovedkvarter i Ontario, Canada.

Få dager tidligere ble det kjent at den canadiske smartmobilprodusenten styrer mot blodige kutt, med oppsigelse av 40 prosent av staben.

– Apple har nær ødelagt Blackberrys forretningsmodell, og nå jakter de på selskapets sterkt reduserte arbeidsstyrke, skriver Financial Post.

De sikter til iPhone, produktet som etter lanseringen i 2007 ofte har vært nevnt som det kanadiske mobileventyrets bane.

Ekspertisen på design og utvikling av smarttelefoner er foruten patentporteføljen nå antakelig deres viktigste aktiva. Apple ønsker nå å lokke deres talentfulle ingeniører til å jobbe for dem i Silicon Valley.

– De fleste posisjonene vil være basert i Cupertino, California. Det gis bistand til flytting og immigrasjon for kandidatene som blir ansatt, heter det i jobbtilbud sendt ut fra Apple, ifølge Financial Post.

I et ferskt resultatvarsel sier Blackberry at de venter et underskudd inneværende kvartal på nærmere 1 milliard dollar. Minst 4.500 ansatte blir overflødige.

Er snart solgt

Blackberry, tidligere kalt Research In Motion, var tidligere markedsledende på smarttelefoner. Etter en serie mislykkede forsøk på å reise seg ligger bedriften nå nede for telling. Selskapet vil snart bli solgt, men til hvem – og om selskapet blir stykket opp eller ikke – avhenger av om det kommer inn flere bud og hva aksjonærene vil godta av løsninger. Foruten et oppkjøpsfond som allerede har lagt inn bud, skal også Cisco, Google og SAP være aktuelle kjøpere, ifølge Reuters.

    Les også:

Les mer om: