RESULTATERFINANS

Apple kjøper seg opp innen brikker

Tredobler nesten eierandelen i Imagination Technologies, der også Intel har en stor pott.

29. juni 2009 - 13:31

Imagination Technologies er et britisk selskap som konstruerer brikker innen multimedia og kommunikasjon. Selskapets produkter inngår i digitale radioer, bærbare mediespillere, mobile internettenheter, ultramobile pc-er, digitale tv-apparater med mer. Kjente varemerker er Powervr, Ensigma, Meta og Codescape.

Apple bruker Imagination-brikker i iPhone. Imagination-brikker kan også være aktuelle for iPod og Apple TV.

I desember i fjor kjøpte Apple 8,2 millioner aksjer i Imagination for 2,88 millioner pund, og oppnådde en eierandel på 3,6 prosent.

Fredag kjøpte Apple ytterligere 11,52 millioner aksjer og tegnet seg for enda 2,2 millioner. Investeringen kostet Apple 19,6 millioner pund, og øker eierandelen til 9,5 prosent.

Imagination-aksjen har steget kraftig de siste månedene, fra 0,33 pund da Apple gjorde sin første investering, til 1,47 pund etter Apples siste aksjekjøp ble kjent.

Apple er ikke alene om å vise interesse for Imagination. Tidligere i forrige økte Intel sin eierandel i Imagination til så vidt over 16 prosent.

Analytiker Ian Robertson i Seymour Pierce sier til den britiske avisen The Guardian at verken Apple eller Intel ligger an til å ville utvide sine eierandeler utover 15 til 20 prosent-nivået. Han vil være svært overrasket om noen av de amerikanske gigantene skulle by på hele det britiske selskapet. Han peker på at Imagination er avhengig av et bredt utvalg kunder: Få av disse ønsker å gjøre seg avhengige av et selskap med giganter som Apple og Intel tungt inne på eiersiden.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.