AVTALER & KONTRAKTER

Apple kjøper svensk for tredje gang

Har overtatt komprimeringsteknologi brukt i Android-mobiler.

Apple har for tredje gang på fire år kjøpt et svensk teknologiselskap.
Apple har for tredje gang på fire år kjøpt et svensk teknologiselskap. Bilde: PantherMedia/Filip Fuxa og digi.no
29. aug. 2013 - 10:55

Apple skal ifølge den svenske nyhetstjenesten Rapidus har kjøpt AlgoTrim, et Malmö-basert selskap som siden 2005 har levert komprimeringsteknologi til mobilleverandører. Blant annet tilbyr selskapet løsninger for rask og tapsfri komprimering og dekomprimering av applikasjoner og fastvare. Dette skal kunne redusere minnebehovet til spesielt ARM-baserte systemer.

I de siste årene har selskapet i stor grad konsentrert seg om Android-baserte mobiler. Løsningene antas ifølge Rapidus å være i bruk i omtrent 100 millioner telefoner fra ulike leverandører. Det er ingenting på AlgoTrims nettsted som tyder på at det blir slutt på denne virksomheten, men nettstedet ser heller ikke ut til å ha blitt oppdatert på ganske lenge.

Oppkjøpet av AlgoTrim skjedde allerede i februar, gjennom holdingsselskapet Wedgwood Industries LCC som er lokalisert i Delaware. Men ifølge Rapidus' kilder er det egentlig Apple som står bak oppkjøpet.

Selv om denne informasjonen ikke har blitt offisielt bekreftet av verken AlgoTrim eller Apple, peker indisiene i den retning. Opprinnelig sjef for programvareutvikling i AlgoTrim, bekreftet at han nå er ansatt av Apple. Anders Berglund, tidligere administrerende direktør i det svenske selskapet, sier at han ikke får lov til å kommentere noen ting.

Oppkjøpet av AlgoTrim er helt klart gjort for få eierskap til selskapets teknologi. De økonomiske resultatene er nemlig ikke så mye å juble over. Ifølge Rapidus omsatte ikke AlgoTrim for mer enn 3,0 millioner svenske kroner, noe som ga et underskudd før skatt på 1,1 millioner svenske kroner.

Nummer tre

Oppkjøpet av AlgoTrim er det tredje Apple har gjort i Sverige på noen få år. I 2010 kjøpte Apple det svenske selskapet Polar Rose, som inntil da leverte programvare for ansiktsgjenkjenning.

Året etter kjøpte Apple det svenske selskapet C3 Technologies, som lagde 3D-modeller av hele byer basert på flyfoto og målsøkningsteknikk utviklet for missiler. Denne løsningen er nå en del av Apple Maps, men benyttes også av blant annet Nokias Here-tjeneste.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.