– Apple kommer med 12-tommers iPad

Proffversjon, ifølge kilder.

– Apple kommer med 12-tommers iPad
Mye tyder på at en større utgave av iPad vil lanseres tidlig neste år. Bilde: Getty Images/Getty Images/All Over Press

Den anerkjente nettstedet Bloomberg skriver tirsdag kveld at Apple nå klargjør lanseringen av den hittil største versjonen av iPad, med 12.9 tommers skjerm.

Det har tidligere vært snakk om en slik super-iPad, gjerne kalt for «iPad Pro», som skulle først og fremst appelere til mer profesjonelle brukere, og som kunne fungere som en mer fullverdig erstatning for en Macbook.

Nå siterer Bloomberg sine godt informerte kilder på at Apple vil sette i gang med produksjonen av et slikt nettbrett innen første kvartal neste år, og planlegger lansering tidlig i 2015.

Apple skal ha jobbet med partnere for å utvikle enheter med større berøringsskjermer i minst ett år.

Noen flere detaljer enn dette er ikke kjent, men det er tydelig at salgstallene for rene nettbrett har gått nedover den siste tiden, gjerne til fordel for smartmobiler med større skjermer. Kildene til Bloomberg sier at ønsket til Tim Cook er å riste i det stagnerende nettbrett-markedet ved å lansere en større iPad.

Analytikeren Jitesh Ubrani forteller Bloomberg at han forventer flere storinnkjøp av nettbrett i skoler, regjeringer eller firmaer i tiden fremover, og disse vil være interessert i en større modell som kan utføre flere tyngre funksjoner.

Microsoft lanserte nylig sin Surface Pro 3 med 12 tommers skjerm, kanskje den mest vellykkede kombinasjonen av nettbrett og kraftig datamaskin hittil.

Det er antatt at Apple kommer med en ny iPhone i september med to skjermstørrelser, begge større enn dagens iPhone 5S, og man regner med at det vil lanseres oppdaterte modeller av dagens iPad og iPad Mini senere denne høsten.

    Les også: