FORBRUKERTEKNOLOGI

Apple lanserte Safari for Windows

Etter en lengre betaperiode, lanserte Apple i dag Safari 3.1 for Windows — og Mac.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2008 - 14:23

I juni i fjor kom Apple med den første Windows-utgaven av selskapets Safari-nettleser, en betaversjon som ikke ble så veldig godt mottatt på grunn av mange feil og mangler.

    Les også:

I dag kunngjorde Apple at Safari 3.1 er klar for både Windows og Mac, og nå er det ikke snakk om noen betautgave.

Apple skriver i en pressemelding at Safari laster websider betydelig raskere enn Internet Explorer 7 og Firefox 2. JavaScript-ytelsen loves å være opptil seks ganger bedre enn andre nettlesere. I alle fall nettlesere som er blitt lansert til nå. Dette er blitt testet med VeriTests iBench Version 5.0 på en moderne iMac som kjører Windows XP.

Nytt i Safari 3.1 er støtte for video- og audio-taggene i HTML 5. Nettleseren skal også være den første som støtter CSS Animations. I tillegg har Safari støtte for CSS Web Fonts, noe som gir nettleseren muligheten til å laste ned de fonter som nettsteder tilbyr og benytter.

Safari 3.1 er tilgjengelig til Tiger- og Leopard-utgavene av Mac OS X, samt til Windows XP og Vista, på denne siden.

Safari 3.1 gjør det ikke uventet best av alle lanserte nettlesere i den nye Acid 3-testen. Som bildet nedenfor viser, greier den 75 av de 100 deltestene. Det tar en del sekunder for nettleseren å komme seg gjennom alle testene, og en periode på noen sekunder ser det også ut til at den har stoppet, før det skjer noe mer.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.