Abonner
JUSS OG SAMFUNN

Apple må vise Google-avtale

Amerikanske myndigheter saumfarer søkegiganten.

Amerikanske konkurransemyndigheter vil etterforske om det er uheldige bindinger mellom Apple og Google. Årsaken er at Google er standard søkemotor for iPhone og iPad.
Amerikanske konkurransemyndigheter vil etterforske om det er uheldige bindinger mellom Apple og Google. Årsaken er at Google er standard søkemotor for iPhone og iPad.

Hva er betingelsene for at Google blir brukt som standardsøket på iPhone og iPad? Det vil amerikanske myndigheter har greie på i forbindelse med sin granskning av søkegigantens forretningspraksis.

Amerikanske konkurransemyndigheter (FTC) har bedt Apple fremlegge avtalene mellom selskapet og Google, sier informerte kilder til både Bloomberg News og nyhetsbyrået Reuters. Mye tyder derfor på at konkurransemyndighetene intensiverer granskningen mot verdens mektigste søkeselskap.

Det har vært spekulert i om at hele Googles forretningspraksis vil bli nøye gjennomgått for å se om det er forhold som er til hinder for fri konkurranse.

Selskapet har av flere blitt beskylt for å bruke sin dominerende posisjon i markedet for søketjenester til å skvise konkurrenter innen en rekke områder. Blant annet har de blitt beskylt for å fremheve sine egne tjenester i søkemotoren, på bekostning av konkurrenter.

Helt siden iPhone ble lansert har Google vært standard søkemotor. Dette til tross for at Apple er i knallhard konkurranse med Googles operativsystem Android. Den nå avdøde Apple-gründeren, Steve Jobs, varslet også full krig mot Google og sverget på at han ville knuse selskapet.

Ifølge Bloomberg News skal også andre mobilprodusenter og telekom-selskap ha fått begjæringer om å utlevere sine avtaler med Google.

    Les også:

Les mer om: