BEDRIFTSTEKNOLOGI

Apple med Mac OS-basert NC

I flere måneder har det versert rykter om at Apple vil lansere en nettverkcomputer. Tirsdag ble ryktene bekreftet av styremedlem i Apple, Oracle-sjef Larry Ellison, i forbindelse med en konferanse i Los Angeles.

Jens Kanden
24. sep. 1997 - 12:07

I henhold til Dataquest-analytiker, James Staten, ble planene om en Apple-NC fremskyndet av Steve Jobs.

- Hva jeg hørte var at rett etter Jobs' ankomst ble den [Apple NC-en red. anm.] satt på toppen av prioritetslisten slik at den skulle bli klar som produkt så snart som mulig, sier Staten.

I følge kilder nært Apple, vil Apples NC koste rundt $750 og utstyres med 266 MHz-versjon av PowerPC 750. Den skal være markedets raskeste nettcomputer. Maskinen ventes på markedet tidlig i 1998, og MacWEEK skriver at den vil bli lansert i forbindelse med Macworld-messen i San Francisco i januar.

I motsetning til Java-baserte nettcomputere, skal Apples NC kjøre Mac OS 8. MacWEEk skriver at NC-en skal kobles til Rhapsody-servere via lynraske Ethernet-nettverk.

Det rapporteres at maskinene vil bli solgt til skolemarkedet og kreative bransjer som billige funksjonelle Mac-apparater.

NC-en er bare ett eksempel på den nye kreative ånd som gjennomsyrer Apple for tiden skal man tro Oracle-sjef og styremedlem i Apple, Larry Ellison.

- Med Steve Jobs ved roret vil du se mer innovasjon på ti uker enn du ville se i løpet av ti år uten ham, sier Ellison, som samtidig beklager at han selv ikke fikk tatt over selskapet i mars.

- Det er synd at jeg ikke kjøpte Apple-aksjer da den lå der den lå; jeg ønsket å kjøpe mange av dem, sier en etterpåklok Ellison, som hevder at han ikke kunne ha tatt over selskapet fordi han satt på for mye innsideinformasjon.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.