Apple og Samsung irriterer dommeren

Advokatene til kamphanene fikk så ørene flagret.

Apple og Samsung irriterer dommeren
Bilde:

Rettssaken mellom Apple og Samsung om sistnevntes påståtte krenker av patenter og mønsterbeskyttelser knyttet til iPhone og iPad går mot slutten.

Dommeren i saken, Lucy Koh, har pålagt partene strenge føringer knyttet til tiden de får bruke i rettsalen. Hver av partene har et gitt antall timer å ta av til vitneforklaringer og krysseksaminering. Men ingen av de to partene ser ut til å ha forstått av Koh har til hensikt å følge timeplanen slavisk. Dette kom tydelig fram under rettssaken i går.

Først kom Koh med et utbrudd til Apples advokater da disse leverte en utredning på 75 sider om 22 potensielle vitner selskapet potensielt ønsker å innkalle etter at Samsung avslutter presentasjonen av sin sak.

– [...] med mindre dere røyker crack vet dere at disse vitnene ikke kommer til å bli innkalt!, sa Koh.

Distriktsdommer Lucy Koh i San Jose, California, administrerer den kanskje viktigste rettssaken mellom Apple og Samsung til nå.
Distriktsdommer Lucy Koh i San Jose, California, administrerer den kanskje viktigste rettssaken mellom Apple og Samsung til nå. Bilde: United States District Court, Northern District of California

Ifølge The Verge lovet Apple-advokaten William Lee at han ikke røyker crack, men også å redusere størrelsen på dokumentet. I diskusjonen som fulgte sa Apples advokater at de virkelig mente at de ville kunne presentere alle disse vitnene i tiden som gjenstår.

Til slutt fikk Koh nok og sa gjorde klart for partene at også den nevnte diskusjonen vil bli trukket fra tiden partene har i rettsaken.

– Jeg fakturerer tid fordi dere alle er urimelig, sa hun.

Det hele skal ha endt med at Apple presenterte seks vitner som primært skulle bidra til å ugyldiggjøre Samsungs patentkrav mot Apple, både de som dreier seg om brukergrensesnitt-funksjonalitet og de som omhandler trådløs teknologi. Dette tok fire timer.

Også Samsung sliter nå med få timer igjen å bruke. Selskapet har ifølge CNET News brukt 14 av sine 25 tildelte timer på krysseksaminering av Apples vitner. Det gir selskapet begrenset tid til å tale sin egen sak.

Koh kommenterte dette også, sammen med en advarsel om ikke å innlevere flere dokumenter. Allerede har partene sendt inn nærmere 1800 dokumenter.

– Samsung har tatt en strategisk avgjørelse om å bruke mer tid på krysseksaminasjon. Enhver manglende mulighet Samsung har til å presentere flere vitner skyldes deres egen avgjørelse, sa Koh.

Beregningene av erstatningen som Apple krever av Samsung i saken, var også et tema i går. Samsung presenterte vitner som selvfølgelig sa at Apples krav er overdrevne, blant annet fordi beregningene Apple baserer seg på, skal ha vært mangelfulle når det gjelder Samsungs utgifter. CNET har detaljer om dette.

Da gårsdagens rettsmøte var over, hadde Apple fire timer igjen, noe selskapet ifølge CNET skal bruke til å presentere flere vitner. Samsung har derimot bare 24 minutter tid igjen, noe som betyr at Apples neste vitner nok kan få uttalelse seg uten å bli særlig motsagt.

De avsluttende prosedyrene skal etter planen gjennomføres på tirsdag, og slik Koh har opptrådt til nå, vil det nok skje etter planen.

    Les også:

Les mer om: