Apple planlegger ny iPod

Apple arbeider med en ny generasjon av selskapets musikkspiller, iPod. Lanseringen kan skje allerede i dag.

Apple arbeider med en ny generasjon av selskapets musikkspiller, iPod. Lanseringen kan skje allerede i dag.

Apple vil ifølge Newsweek lansere den neste generasjonen av musikkspilleren iPod denne uken. Magasinet skriver at det allerede har sett den nye enheten, som skal være mer avansert enn dagens utgaver, samtidig som den vil koste mindre.

Artikkelen i Newsweek, som nå er tilgjengelig på nettet, vil først komme i papirutgaven den 26. juli i år.

Blant nyhetene er at selve boksen er blitt omtrent én millimeter tynnere, samt mer strømlinjeformet. Kontrollknappene under skjermen er blitt erstattet med et "klikkehjul", i likhet med iPod mini.

- Det var nødvendig å utvikle dette for mini-en, fordi det ikke var nok plass for knappene, sier Apple-sjef Steve Jobs til Newsweek.

- Men det øyeblikket vi tok det i bruk, tenkte vi: "My God, hvorfor tenkte vi ikke på dette tidligere?".

Menyene skal være mer effektive, det vil si at de skal kreve færre klikk for å finne fram til det brukeren ønsker.

    Les også:

Av ny funksjonalitet nevnes det at brukeren kan lage flere ad hoc spillelister og å slette låter fra disse igjen. Lydbøker skal være lettere å finne, og de kan lyttes til ved tre ulike hastigheter, normal, langsom eller 25 prosent raskere.

Batterilevetiden skal være forbedret med 50 prosent, slik at brukerne kan lytte til musikk kontinuerlig i inntil 12 timer uten å måtte lade batteriet. Dette skal være gjort uten å sette inn et tyngre batteri, men gjennom omhyggelig strømsparing.

Den foreløpige toppmodellen, som leveres med 40 GB harddisk, vil nå koste 399 dollar. En modell med 20 GB harddisk, vil ifølge Newsweek koste 299 dollar. Begge modellene er altså hundre dollar rimeligere enn de tilsvarende modellene i dag.

De ryktes også om at Apple noe senere vil lansere en iPod med 60 GB harddisk.

Til toppen