Apple satser på spennende kamerateknologi

Kjøper israelsk selskap

Apple satser på spennende kamerateknologi
LinX lover bedre bildekvalitet i mørket, dybde og andre forbedringer. Bilde: Skjermbilde

Apple bekreftet i natt at de har kjøpt det israelske kamerateknologi-selskapet LinX. Wall Street Journal skriver at kjøpssummen er på 20 millioner dollar, men dette er ikke offisielt bekreftet. 

Med unntak av å bekrefte selve oppkjøpet, utdyper heller verken Apple eller LinX hva prosessen innebærer. 

Men det er imidlertid lov å spekulere litt. LinX utvikler små kameralinser for nettbrett og smartmobiler, og det unike er at linsene bruker en rekke sensorer for å ta flere bilder samtidig og kan via egenutviklede algoritmer måle dybde.

En rekke forbedringer

Kameramodulene deres skal også sørge for bedre bildekvalitet i mørke omgivelser og raskere funksjon i vanlige, lyse omgivelser. Den generelle bildekvaliteten skal være tilsvarende speilrefleks-kameraer, og dybde-teknologien kan sørge for 3D-objekmodellering, avansert ansiktsgjenkjenning og automatisk retusjering av bilder.

Les også: Utpekt til ny Apple Norge-sjef.

Det åpner med andre ord for mange spennende kamerafunksjoner, og siden Apple nå eier selskapet, er det ikke umulig at denne typen løsninger vil etter hvert dukke opp i nye telefoner fra Apple. 

Apple har fra før satset mye i Israel, toppsjefen Tim Cook besøkte landet tidligere i år og påpekte at det Apple har rundt 700 ansatte der, noe som er deres største avdeling for utvikling og forskning utenfor USA. Mange av disse stammer fra diverse oppkjøp gjort over de siste årene, alt fra flashminne-selskaper, utvikling av prosessorer til 3D-kamera-teknologier. 

LinX skal ha blitt startet i 2011 av flere industriveteraner med bakgrunn hos blant annet Samsung og det israelske forsvaret.

Les også: Apple valgte datasenter i Danmark.

Det har tidligere foreligget rykter om at 2015-modellen av iPhone vil innebære betydelige forbedringer til kamerafunksjonaliteten. Det er dermed ikke umulig at vi vil se resultatene av oppkjøpet allerede til høsten.