– Apple sluker Beats

Deres største oppkjøp noensinne, melder amerikanske aviser.

– Apple sluker Beats
Apple er i ferd med å sluke Beats Electronics, kjent for sine hodetelefoner Beats by Dr. Dre, ifølge flere lekkasjer til amerikanske medier. Bilde: Richard Levine/Alamy/All Over Press

Apple er kommet langt i forhandlingene om å kjøpe Beats Electronics, kjent for sine store, fargerike og basstunge hodetelefoner – som også bærer navnet til medgründer og rapartist Dr. Dre.

Prislappen? 3,2 milliarder dollar eller rundt 18,9 milliarder norske kroner.

Det melder både Financial Times, Wall Street Journal og New York Times, som uavhengig av hverandre viser til kilder tett på prosessen.

Bloomberg skriver at det er Eddy Cue, Apples direktør med ansvar for iTunes og App Store som har ledet forhandlingene med Beats.

Salget kan bli kunngjort allerede til uken, ifølge lekkasjene, forutsatt at forhandlingene ikke ender i brudd.

Hvis rapportene stemmer blir dette Apples dyreste oppkjøp noensinne, med solid margin. Det er fortsatt kjøpet av NeXt i 1996 for 404 millioner dollar (2,4 milliarder kroner) som representerer det hittil meste de har betalt for et selskap.

MER ENN ELEKTRONIKK: Beats driver ikke bare med hodetelefoner. Nylig lanserte de også egen musikkstrømmetjeneste kalt Beats Music.
MER ENN ELEKTRONIKK: Beats driver ikke bare med hodetelefoner. Nylig lanserte de også egen musikkstrømmetjeneste kalt Beats Music. Bilde: Yay Media/Alamy/All Over Press

Beats Electronics ble grunnlagt av plateprodusent Jimmy Lovine og hip-hop-artisten Andre «Dr. Dre» Young i 2008.

Selskapet produserer primært hodetelefoner og høyttalere, men startet nylig også en egen musikkstrømmetjeneste kalt Beats Music. Dette er en Spotify-konkurrent som gir betalende abonnenter ubegrenset tilgang til 20 millioner låter via smarttelefon, nettbrett eller web. Tjenesten ble lansert i januar i år, men er foreløpig bare tilgjengelig i USA.

Apples eget strømmeprodukt iTunes Radio kom i fjor, men den tjenesten har ifølge New York Times ikke hatt nevneverdig suksess.

    Les også: