RESULTATERFINANS

Apple tjener 47 prosent mer

I første kvartal tjente Apple Computer 1,4 milliarder norske kroner og omsatte for 16.82 milliarder kroner. Dette er en kraftig økning for selskapet som normalt ikke viser til gode førstekvartalsresultater.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. apr. 2000 - 06:00

Trass at Apple ikke har kommet med noen produktnyheter det siste kvartalet leverte Appel-sjefen Steve Jobs meget sterke resultater. Selskapet fikk et resultat på hele 1,4 milliarder kroner ekskludert ekstraordinære poster. Inkludert disse postene fikk selskapet et overskudd på hele 2,02 milliarder kroner i første kvartal. Dette er en økning på 47 prosent fra samme periode året før.

Omsetningen var også upåklagelig. 16,82 milliarder kroner i første kvartal 2000, en økning på 27 prosent fra samme periode i fjor hvor selskapet omsatte for 13,26 milliarder kroner. 51 prosent av omsetningen første kvartal i år kom fra salg utenfor USA.

Det var særlig økt salg av maskiner til konsumentmarkedet samt til profesjonelle grafiske miljøer. En del av salget fra siste kvartal 1999 ble imidlertid overført til første kvartal 2000, noe som utvilsomt har gitt selskapet en hjelpene hånd første kvartal.

Apple solgte omtrent 1 millioner systemer i løpet av første kvartal. Dette er en økning på 26 prosent fra året før mens profesjonelle maskiner som PowerBook og PowerMac G4 sto for nesten 45 prosent av solgte maskiner, melder News.com.

Les:


Apple revurderer Mac OS som alternativ på Intel-PC-er
Midlertidig stopp for iMac-plagiatorer
Jobs avspiste Mac-fans med snadder

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.