RESULTATERFINANS

Apple verdt mer enn 300 milliarder dollar

Verdens mest verdifulle teknologibedrift har holdt seg over milepælen i flere døgn.

Apple-aksjen har vært i siget i flere måneder, viser denne grafen fra Yahoo.
Apple-aksjen har vært i siget i flere måneder, viser denne grafen fra Yahoo.
6. jan. 2011 - 13:37

Mandag, på New York-børsens første arbeidsdag i 2011, fikk Apple-aksjen en kursoppgang som fikk selskapets markedsverdi til å passere 300 milliarder dollar for første gang. Da børsen stengte den dagen var Apple verdt 302 milliarder dollar.

Siden har kursen fortsatt å stige. I skrivende stund er aksjekursen 334 dollar, og markedsverdien i overkant av 306 milliarder dollar.

Til sammenlikning har Microsoft en markedsverdi på 240 milliarder dollar, mens IBM er verdt 183 milliarder dollar. I midten av oktober 2010 var Apple verdt 288 milliarder dollar, mot 223 milliarder dollar for Microsoft og 180 milliarder dollar for IBM.

Yahoos finanstjeneste anslår at Apple-aksjen kan være priset til 374 dollar om et års tid. I så fall vil markedsverdien heve seg til 343 milliarder dollar.

Neste milepæl kan defineres enten som 400 milliarder dollar i markedsverdi, eller å passere Exxon Mobil, som i dag har en markedsverdi på 377 milliarder dollar.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.