JUSS OG SAMFUNN

Apple vil møte IT-ministeren

Ber om å få bidra til Norges digitale agenda.

Apple ønsker å gi innspill til regjeringens digitale agenda. Norgessjef Arne Odden (bildet) har sendt et brev der han inviterer IT-minister Rigmor Aasrud til samtaler.
Apple ønsker å gi innspill til regjeringens digitale agenda. Norgessjef Arne Odden (bildet) har sendt et brev der han inviterer IT-minister Rigmor Aasrud til samtaler. Bilde: Stian Sønsteng/Elektronikkbransjen og Per Ervland
4. jan. 2012 - 10:03

Apple glimret med sitt fravær da fornyingsminister Rigmor Aasrud i desember møtte store deler av IT-bransjen for innspill til Norges digitale agenda.

I motsetning til Microsoft, Google, Cisco, HP, Accenture, CapGemini, EDB Ergogroup og en rekke andre aktører, leverte de ingen bidrag til IKT-Norges idédugnad.

Men også Apple, verdens største teknologiselskap målt i markedsverdi, ønsker å være med å påvirke regjeringens politikk.

I et brev digi.no nå har fått tilgang til oppfordrer de til et eget møte med IT-ministeren.

- Apple takker for å ha blitt invitert. Dessverre er vi forhindret fra å stille i dette arrangementet slik det er beskrevet i invitasjonen fra FAD og IKT-Norge, skriver Apples norgessjef Arne Odden.

Les henvendelsen her (pdf). Brevet er sendt bare timer etter at statsråden møtte resten av IT-bransjen den 13. desember 2011.

Odden minner i brevet om at Apple er en stor leverandør av produkter og løsninger mot skole og privatmarked, samt at «iPhone, iPad og Mac stadig oftere brukes på nye måter i bedrifter og institusjoner».

- Med høy fokus på visjonære, mobile løsninger og ny bruk av IT føler vi at vi har mye å bidra med når det gjelder utformingen av framtidens IT-landskap, påpeker Apples norske avdelingssjef.

Videre ser de «store muligheter med innovativ ny tankegang for IT-bruk, både innen det offentlige, undervisningssektoren, helsestell, bedrifts- og privatmarkedet (alle generasjoner)».

Dette er interessant på flere måter. Apple har riktignok satset en del på akademia, ikke minst i hjemlandet USA og med produktrabatter til studenter verden over. Men satsingen deres på det profesjonelle markedet (foruten grafisk bransje) har i årevis vært nærmest ikke-eksisterende.

Signaliserer fremstøtet fra Apple at de nå regner offentlig sektor som et satsingsområde? Hva ligger i referansene til helsesektoren og bedriftsmarkedet?

Norgessjefen avrunder brevet med å oppfordre Rigmor Aasrud til å møte dem.

- Apple deler gjerne disse tankene med statsråden dersom dette er ønskelig fra FADs side, skriver han.

Arne Odden har siden tirsdag morgen ikke besvart henvendelser fra digi.no. Apple henviste senere til deres nordiske pressekontakt i Stockholm, Petter Ahrnstedt, men han har vi heller ikke fått i tale.

I fornyingsdepartementet er man på sin side opptatt med arbeidet forbundet med ødeleggelsene av høyblokka i regjeringskvartalet. Spørsmål er oversendt kommunikasjonsavdelingen, og vi følger opp ved svar.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.