– Apple Watch sliter med batteriet

Ikke forvent mirakler, sier kilder.

– Apple Watch sliter med batteriet
Apple Watch vil ikke imponere noen med batterilevetiden - i alle fall ikke den første modellen, sier kilder. Bilde: Apple

Det har vært usikkerhet rundt batterilevetiden på smartklokken Apple Watch helt siden den ble først vist frem. Apple har ikke vært villige til å diskutere dette i noe særlig grad (bortsett fra å nevne at den vil trenge lading hver natt), og mange har fryktet at klokken vil måtte lades opp ofte.

Ifølge kilder som har snakket med det velinformerte nettstedet 9to5mac, er bekymringene korrekte. Apple Watch er i sin nåværende form ganske strømkrevende, og varer ikke veldig lenge.

Grunnen til dette er høye spesifikasjoner på maskinvaren. Klokken skal etter sigende bruke en prosessor kalt for S1, som igjen er basert på Apple A5-brikken. Denne prosessoren finnes i blant annet iPad 2, iPhone 4S og den første iPad mini. Samtidig skal den høyoppløselige skjermen klare 60 bilder i sekundet, noe som innebærer at Apple Watch vil være en kraftig klokke med avanserte visuelle muligheter. Men slikt koster.

Apples interne plan skal ha vært mellom 2,5 og 4 timers aktivt bruk, 19 timer med kombinert aktivt og passivt bruk, tre dager med ren standby og fire dager i sovemodus.

Realiteten skal imidlertid være nærmere to til tre dager i standby eller sovemodus. Bruker man klokken til de tyngste oppgavene, som spill, vil den vare i 2,5 timer, og 3,5 timer hvis man bruker standard-applikasjoner.

Det er de 19 timene med kombinert bruk som er det mest realistiske for de fleste brukere, da vanlig bruksmønster vil være å bruke klokken litt i korte perioder over en hel dag. Kildene sier imidlertid at også det målet kan ha vært litt ambisiøst, og at den første generasjonen med Apple Watch vil potensielt slite med å nå det.

Apple skal ha testet batterilevetiden aktivt, med flere tusen enheter i praktisk bruk av testere.

Det er ikke bare batterilevetiden som har vekket bekymring, men også ladeprosessen. Apple Watch bruker induksjonslading og tiden det tar å lade den opp skal ha vært for lang. Dette har selskapet også forsøkt å perfeksjonere innen lansering.

Apple Watch har fremdeles ingen offisiell lanseringsdato, men ventes å ankomme butikkene innen slutten av mars.