År 2000-feil vil ødelegge år 2000-fester

En skjebnens ironi: Flere av de største millenniumfestene som er planlagt for kommende nyttårsaften vil høyst sannsynlig bli komplette fadeser på grunn av tekniske millennium-feil.

En skjebnens ironi: Flere av de største millenniumfestene som er planlagt for kommende nyttårsaften vil høyst sannsynlig bli komplette fadeser på grunn av tekniske millennium-feil.

Det er vaktbikkjene i Action 2000 - det britiske motstykke til det statlige norske Aksjon 2000 - som overfor Excite UK slår alarm om partyløvenes usikre nyttårsfeiring.

Aksjonsgruppen viser til at svært mange hoteller og restauranter i Storbritannia ikke har forberedt seg godt nok på år 2000-relaterte dataproblemer. Hele tre fjerdedeler av dem har ikke engang utarbeidet beredskapsplaner i tilfelle ting skulle gå galt, påstår Action 2000.

Til tross for forsikringer om det motsatte, den britiske hotell- og restaurantbransjen har vært usedvanlig slappe med å sikre sine egne bygninger mot år 2000-feil, noe som kan bety at den planlagte romantiske nyttårsmiddagen i Londons mer fasjonable strøk fort ender opp med kalde kjøttkaker i et mørklagt og frostfullt lokale. Eller at du blir sittende fast i heisen på vei ned til restauranten.

- Det er forstemmende å se hvor lett hotell- og restaurantbransjen tar på dette problemet sier Action 2000-sjef Gwynneth Flower.

- Ifølge våre undersøkelser gjør bransjen lite eller ingenting for å vurdere om de kan bli rammet av potensielle år 2000-feil. Det forundrer oss, da slike virksomheter er blant de få som må regne med full drift på den aktuelle datoen. Alt fra heiser og sprinkleranlegg til belysning, brannvarslingsutstyr, inngangskontroller, gass- og strømtilførsel kan påvirkes av år 2000-feil, understreker Flower.

Han truer nå med å gå til rettslige skritt for å få stengt hoteller og restauranter som ikke tar de nødvendige forholdsregler. Et annet alternativ er å inndra lisenser dersom party-arrangører lager mer kaos en kos natt til 1. januar 2000.

Tall fra Action 2000 viser at så mange som 41 prosent av britenes hotell- og restaurantsjefer fremdeles tror at år 2000-feil kun er et snevert IT-problem som ledelsen ikke trenger å bruke nevneverdig med tid på.

Og dét har de jo rett i - i hvert fall helt fram til 31.12.99.

digi.no vil uansett anbefale trappa.

Til toppen