Arbeidsflyt for profesjonelle fotografer

Adobe har sluppet en offentlig betautgave av et helt nytt produkt for profesjonelle fotografer.

Adobe annonserte i dag en offentlig betautgave av Adobe Lightroom, en helt ny løsning for digital bildebehandling beregnet for profesjonelle fotografer. Målet er å gi brukerne en komplett arbeidsflyt gjennom et modul- og oppgavebasert miljø.

Betautgaven er ikke funksjonsferdig. Det ventes at tilbakemeldinger fra fotografer vil føre til endringer i modulene og funksjonaliteten.

I første omgang er betautgaven kun tilgjengelig for Macintosh, men den endelige utgaven skal også komme i en Windows-versjon.

Brukergrensesnittet til Lightroom skal fokusere mer på selve bildet enn det eksisterende løsninger gjør. Med ett klikk skal man i Lights-Out-modus få kontrollpaneler og verktøy til å tones ned. Det skal også ha verktøy som gjør det raskere å bla gjennom og forstørre bilder.

Lightroom skal, basert på Adobe Camera Raw-teknologien, støtte mer enn hundre kameraer og bygger konverteringen fra råformatene inn i arbeidsflyten. Ny kontroller skal gi rikere svart/hvitt-bilder og brukeren skal gis bedre kreativ kontroll gjennom nye justeringsparametere og mer frihet til å fokusere på spesifikke områder på fotografiet på histogrammet.

Det er mulig for brukerne å lage slideshows med forskjellig design, levert i Flash, PDF eller HTML-format.

Den første betautgaven av Lightroom, samt mer informasjon, er tilgjengelig på denne siden.

Det ferdige produktet skal komme på markedet sent i 2006.

Til toppen