BEDRIFTSTEKNOLOGI

Årets storlansering fra Microsoft

Microsoft skal i dag lansere nye utgaver av tre av selskapets viktigste produkter for bedriftsmarkedet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
7. nov. 2005 - 10:17

Senere i dag, under et arrangement i San Francisco, skal Microsoft lansere hele tre nye produkter for bedriftsmarkedet. Som kjent er det Visual Studio 2005, SQL Server 2005 og BizTalk Server 2006 som nå blir offisielt tilgjengelige. Mange abonnenter av Microsoft Developer Network har likevel kunnet laste ned denne programvaren i mer enn en uke fra MSDN-nettstedet.

Den norske lanseringen av disse produktene vil først skje torsdag denne uken. De fleste nyhetene er dog for lengst kjente.

SQL Server 2005 er den første nye utgaven siden 2000. Den inkluderer forbedringer knyttet til integrering, replikering, analyse-, rapporterings- og varslingstjenester, en databasemotor som kan integreres med Microsoft .NET Framework, XML-funksjonalitet og nye datatyper. Bedre skalerbarhet og tilgjengelighet loves også.

Den største nyheten knyttet til Visual Studio 2005 er livssyklusverktøyene som kalles Team System, som skal gjøre det enklere å administrere og samarbeide på tvers av de ulike fasene av utviklingssyklusen. Verktøyene er delt inn i klienter for programvareutviklere, programvarearkitekter og programvaretestere, som kan knyttes til en felles server, Team Foundation Server.

    Les også:

BizTalk Server 2006 erstatter 2004-utgaven og skal være enklere å konfigurere og oppdatere. Det skal også være enkelt å oppgradere fra forrige utgave. Versjonen kommer selvfølgelig med støtte for Microsoft SQL Server 2005 og Microsoft Visual Studio 2005. Den skal ha bedre verktøy for administrasjon, drift og utrulling, samt en ferdig BAM-portal (Business Activity Monitor) som skal gjøre det enkelt for brukerne å overvåke og konfigurere informasjon om forretningsprosesser. Dessuten skal meldingsmotoren være forbedret, blant annet når det gjelder feilhåndtering.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.