JUSS OG SAMFUNN

Arizona med første Internettvalg

Demokratene i delstaten Arizona har entret historiebøkene. Arizonas velgere i nominasjonsvalget for Demokratene tar for første gang i bruk Internett i stemmeavgivningen.

Sigvald Sveinbjørnsson
8. mars 2000 - 13:04

Demokratene håper at stemmegivning over nettet skal gjøre det enklere å sanke stemmer i nominasjonsvalget. Flere velgere enn under hele nominasjonsvalget i 1996 har alt stemt over nettet. Det skriver Financial Times.

Stemmemuligheten over nettet skal være åpen frem til lørdag morgen, mens de tradisjonelle stemmeurnene vil åpnes rett etter at nettet blir stengt.

Selv om stemmeavgivningen så langt har gått knirkefritt, har ikke nettstemmingen vært skånet for diskusjon. Flere mener at dette stigmatiserer de uten Internett- tilkobling, og at fordelingen blir skjev når det finnes mange uten Internett.

Men på det offentlige biblioteket i Tuscon, Arizona, har folk strømmet til for å skille Demokratenes presidentkandidater fra hverandre. Faktisk har pågangen vært så stor at det interne nettet på bilblioteket var nær ved å bryte sammen.

Les:


Følg valget direkte på nett

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra