Ark tjener mer penger

Fallende priser på standardprodukter gjør at hele databransjen ønsker å selge de mer lønnsomme konsulenttjenestene. Der andre drømmer, har Ark klart kunststykket og kan vise til meget pene 1998-tall.

Fallende priser på standardprodukter gjør at hele databransjen ønsker å selge de mer lønnsomme konsulenttjenestene. Der andre drømmer, har Ark klart kunststykket og kan vise til meget pene 1998-tall.

Ark-gruppen tjente 77,6 millioner kroner i 1998, en vekst på hele 72 prosent. Dette klarte selskapet parallelt med en større omorganisering etter oppkjøpet av Cinet samtidig som Ark selv ble kjøpt opp av nederlandske Getronics. Omsetningen steg også pent med 19 prosent - dette er uten veksten Cinet-oppkjøpet gav.

Med oppkjøpet av Cinet ble Ark-gruppen en jungel av datterselskaper, noe Ark løser gjennom en todelt opprydding. Første fase er allerede gjennomført.

- 1. Januar til neste år forsvinner Cinet og Skrivervik-navnene til fordel for et Ark-selskap med trolig 12 divisjoner, forteller Jan Erik Standahl, administrerende direktør i Ark-gruppen.

Standahl advarer i likhet med Tom Adolfsen i Merkantildata mot en lavere vekst fremover på grunn av oppbremsningen i den norske økonomien. I oljebransjen er det totalstopp i investeringene, noe som rammer Arks salg av tyngre Sun-maskiner hardt.

- I januar og februar i år selger vi bare 15 prosent av hva vi gjorde i samme periode i fjor. Akkurat nå er det totalkrise og salget vil ta seg opp noe utover året. Heldigvis står hele Sun-salget nå bare for 7-8 prosent av vår omsetningen - for noen år siden var det 70 prosent, forteller Standahl.

Standahl tror derfor på en nullvekst for Skrivervik-delen av selskapet i 1999. For resten av selskapet vil omsetningen stige med rundt 20 prosent på grunnen av svakere økonomiske tider og år 2000-problemet.

Samling av data og tele i felles nettverk, dokumentsystemer, konsulenttjenester og Danmark blir de sterkeste vekstfeltene i 1999, mener Ark-sjefen.

- Tiden med raskt voksende it-budsjetter er over. Leverandører som vil vokse må tilby kundene løsninger som sparer penger nå når det er nedgangstider. Å samle tele og datatrafikk i samme nettverk er en av de største mulighetene. Sammen med de nye teleleverandørene kan vi tilby meget prisgunstige løsninger så lenge Telenor opprettholder sin høye priser, sier Standahl.

Til toppen