Itslearning

Arne Bergby trekker seg etter 16 år som sjef for Itslearning 


Steve Tucker og Arne Bergby utenfor hovedkontoret i Bergen.
Steve Tucker og Arne Bergby utenfor hovedkontoret i Bergen. (Foto: Itslearning)


Arne Bergby trekker seg som leder i Itslearning etter 16 år. Ny administrerende direktør blir britiske  Steve Tucker.

– Vi har utviklet et fantastisk produkt som hjelper millioner av brukere rundt i verden til en mer effektiv hverdag. Nå skal vi ha fokus på å gjøre brukeropplevelsen enda bedre og vokse videre i eksisterende og nye markeder, sier Bergby.

Bergby trer inn i en ny rolle som arbeidende styreleder i selskapet.  Tucker har bred erfaring fra ledelse og utvikling av digitale og globale selskaper, skriver selskapet i en pressemelding. 

Global aktør

Itslearning er en læringsplattform for skoler og universiteter i ti land. Siden 1999 har selskapet bygget teknologi som understøtter læring. Med base i Bergen og Boston leverer selskapet tjenester til millioner av mennesker.

De siste årene har Itslearning gått fra å være en liten lokal aktør, til å samarbeide med teknologigiganter som Google og Microsoft.

Fremover skal det norske selskapet satse videre i det kinesiske markedet.

Medie- og lærings-konsernet, Sanoma kom inn på eiersiden i desember 2019, og har tilført Itslearning en langsiktig og økonomisk sterk eier.

Vekst i USA

Med ny administrerende direktør på plass ser selskapet for seg en offensiv satsing fremover. 

– Jeg ser frem til å kunne fokusere mer på langsiktig vekst og strategiske partnerskap. Spesielt utviklingen i USA og de nye mulighetene i det kinesiske markedet er spennende. Samtidig skal vi utvikle virksomheten slik at vi hele tiden leverer kvalitet og de beste løsningene til våre eksisterende brukere, understreker Bergby.

Steve Tucker er imponert over hva Itslearning har oppnådd gjennom de siste årene.

– Det Itslearning har gjort de siste årene er helt unikt. Selskapet har klart å bygge opp et sterkt kompetansemiljø i Bergen, har banet vei for satsning på læringsteknologi i Norge og er en av de få innen edtech som har lykkes med global ekspansjon.

– Jeg ser frem til å lede Itslearning inn i neste vekstfase sammen med engasjerte medarbeidere, som virkelig brenner for å forenkle hverdagen for skoler og universiteter, sier Tucker i meldingen.

Tucker vil lede Itslearnings globale virksomhet fra hovedkontoret i Bergen.

Selskapet har også nettopp styrket lederteamet med å bringe inn Johnny Anderson fra Sbanken, som ny kommunikasjonssjef.

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Til toppen