BEDRIFTSTEKNOLOGI

AS/400e for Internett-handel

På en pressekonferanse hos IBM Norge i dag kunne man beskue de nye AS/400e serverne til IBM. Systemet har som standard utstyr, maskinvare og programvare som egner seg spesielt til handel på Internett.

Caspar Lund
19. aug. 1997 - 17:45

I dag ble den "nye" AS/400e introdusert. Dagens lansering er en gjennomgripende fornyelse med stor vekt på Internett og Java. Maskinene bygger på 64-bits RISC teknologi og vil yte 4,6 ganger mer enn forrige generasjon AS/400. Klokkefrekvensen er 250 MHz for alle utenom den minste maskinen som nøyer seg med 180 MHz. Med opptil 20 GB internminne og en terabyte harddisk økes kapasiteten kraftig. Til nettilknytning kan man nytte 100 Mbps Ethernet.

IBM hevder at man får en dobbel så rask server for samme pris som før. Serien leveres med en innebygget PC-server, som blant annet kan benyttes som brannmur og senere som Windows NT-server, dersom IBMs kunder vil benytte NT-applikasjoner.

- IBM AS/400e Series er en IT-løsning for fremtiden, sier Henning Olset, leder for IBMs AS/400 divisjon i Norge. - Flere av våre norske kunder bruker allerede AS/400 som web-server og plattform for handel på Internett. Nyheten i dagens lansering gjør IBM AS/400e Series til et opplagt valg for virksomheter som ønsker å utnytte mulighetene til å drive elektronisk handel. Det krever nemlig en IT-løsning som er stabil, sikker, skalerbar, har kraftig ytelse og er økonomisk i drift.

Det nye ved denne versjonen er større fokusering på sikkerhet, ny versjon av OS/400 operativsystem, større minne- og platelagerkapasitet, støtte for Domino og IBM Network Station.

IBM har kommet med åtte modeller, fire systemer og fire servere. System er terminalorienterte maskiner og servere er designet for klient/tjener-applikasjoner slik som SAP.

Maskinene vil være klar for markedet fra og med i dag og den rimeligste modellen vil koste fra 47.500 eks. moms.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.