OPPKJØP

AT&T kjøper medieselskap for nesten 700 milliarder

AT&T.
AT&T. Bilde: REUTERS/Mike Blake
NTB
24. okt. 2016 - 08:35

Washington (NTB): Den amerikanske telekomgiganten AT&T bekrefter at selskapet kjøper verdens tredje største mediekonsern, Time Warner, for 85 milliarder dollar.

Styrene i begge selskap har godkjent avtalen. CNN melder at AT&T må punge ut med 85 milliarder dollar for mediekonsernet – om lag 700 milliarder norske kroner. Legger man til Time Warners gjeld, som følger med på kjøpet, er den samlede verdien på avtalen nesten 109 milliarder dollar.

– Dette er en perfekt match av to selskaper som utfyller hverandre og sammen kan gripe an medie- og kommunikasjonsbransjen på en ny måte, til gagn for kundene, annonsørene, distributørene og dem som skaper innholdet, sier direktør og styreformann Randall Stephenson i AT&T.

«Megaavtale»

Avtalen blir omtalt som en «megaavtale» som kan forvandle AT&T til en mektig aktør i underholdningsbransjen og kan føre til store teknologiske endringer. Time Warner eier blant annet medieselskapet Warner Bros. og TV-kanalene CNN og HBO, som blant annet sender «Game of Thrones», «Harry Potter»-filmserien og profesjonell basketball.

– Godt innhold vinner alltid, og vi vil ha verdens beste innhold for våre kunder, sier Stephenson.

Vil stoppe oppkjøpet

Det er ventet at konkurransemyndighetene vil gå nøye gjennom avtalen. Republikanernes presidentkandidat Donald Trump har sagt han vil stoppe oppkjøpet om han blir valgt.

Om den går gjennom vil Time Warner inneha rekorden for de to største medieoppkjøpene, ifølge Dealogic. Den største er da mediebedriften og internettleverandøren AOL kjøpte verdens tredje største mediekonsern for 94 milliarder dollar mot slutten av IT-boblen. (©NTB)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.