Atari-gründer og Pong-skaper med VR-plattform for bedriftsmarkedet

Nolan Bushnell er en av gründerne i selskapet Modal VR, som skal tilby VR-løsninger for bedrifsmarkedet.
Nolan Bushnell er en av gründerne i selskapet Modal VR, som skal tilby VR-løsninger for bedrifsmarkedet. (Bilde: Modal VR/YouTube-video)

Nolan Bushnell er mest kjent som en av grunnleggerne av Atari – og som mannen bak Pong, ett av verdens første dataspill. Nå er han aktuell igjen med et nytt selskap som skal få fart på bruken av virtuell virkelighet (VR) i bedriftsmarkedet.

Selskapet heter Modal VR, og skal ifølge Venturebeat tilby en løsning som lar bedrifter skape livaktige VR-opplevelser i full skala. Ifølge en pressemelding fra Modal VR kombinerer plattformen programvare og maskinvare som skal være radikalt forskjellig fra eksisterende systemer, og løsningen skal kunne settes opp i løpet av få minutter.

«Den tilbyr en fullstendig trådløs VR-opplevelse med rask og nøyaktig kroppssporing for flere brukere samtidig på små eller store områder helt opp til 900 000 kvadratfot» (84 000 kvadratmeter. Red. anm.), skriver selskapet i pressemeldingen.

Last ned VR-applikasjoner

Ifølge Modal VR skal kunder enkelt kunne laste ned ulike applikasjoner til løsningen.

Blant applikasjoner som nevnes er interaktiv underholdning og e-sport, visualisering av for eksempel eiendommer innenfor meglerbransjen, visualisering av filmsett og effekter innenfor film- og tv-produksjon, trening innenfor politi og det militære, samt virtuelle utstillinger på museer. Modal VR ser også for seg at systemet skal kunne brukes innenfor utdanningssystemet, for eksempel til å la elever og studenter reise på virtuelle utflukter. 

Selve programvaren kjører på Windows eller macOS, og lar brukerne laste ned og installere VR-applikasjoner fra en app-butikk.
Selve programvaren kjører på Windows eller macOS, og lar brukerne laste ned og installere VR-applikasjoner fra en app-butikk. Foto: Modal VR

Tanken er at tredjeparts utviklere skal kunne lage apper og tilby disse via Modals app-butikk. Og det gründerne ønsker seg mest av alt, er apper som hjelper bedrifter med å løse problemer – for eksempel ved å bruke spillteknologi til å lage simulatorer for trening av politi. 

– Vi tror dette er neste generasjon VR. Vi ønsker å hjelpe bedrifter med å løse problemer ved å se på dem fra en annen synsvinkel, sier Bushnell i et intervju med Venturebeat.

Bushnell er styreformann i selskapet, mens oppfinneren og grunnleggeren av Modal VR er Jason Crawford. Sistnevnte startet Modal VR for noen år siden, og Bushnell ble involvert i selskapet da han møtte Crawford for rundt tre år siden. Etter hvert ble han med som rådgiver og konsulent – og siden som med-grunnlegger av selskapet. 

Helt trådløst

VR Fabricator er hjernen i systemet, og kan håndtere opptil 10 VR-brukere samtidig.
VR Fabricator er hjernen i systemet, og kan håndtere opptil 10 VR-brukere samtidig. Foto: Modal VR

Løsningen er som sagt trådløs, og består av flere komponenter. 

Sentralt i systemet står enheten VR Fabricator, som kobles til en Windows-PC eller en Mac som kjører selskapets egen programvare, Modal VR Command Center. Det er denne som sørger for å avlese posisjonen til brukeren, spore bevegelsene, og så videre. Hver VR Fabricator kan håndtere opptil 10 samtidige brukere, og kan kobles sammen via LAN eller WAN om man har behov for flere brukere. Enheten er laget for rackmontering, men kan også kjøres på batteristrøm om man har behov for det ute i felten. 

En «full-body tracking suit» er ekstrautstyr, og ikke nødvendig – men vil ifølge Modal VR gi bedre presisjon og mulighet til å registrere for eksempel håndbevegelser.
En «full-body tracking suit» er ekstrautstyr, og ikke nødvendig – men vil ifølge Modal VR gi bedre presisjon og mulighet til å registrere for eksempel håndbevegelser. Foto: Modal VR

Selskapet har selvfølgelig også et sett med VR-briller. Disse er trådløse og har innebygget mikrofon og hodetelefoner. Det er ingen informasjon om hva slags oppløsning brillene har, annet enn at det skal være «high-fidelity graphics», hva nå som måtte menes med det.

For de mest avanserte VR-opplevelsene er det også mulig å utvide med en «full-body tracking suit», som er diverse sensorer man fester på kroppen for å få mer nøyaktig sporing av brukerens bevegelser. 

VR-systemet er ikke kompatibelt med løsninger fra andre produsenter, som HTC eller Oculus, men Modal VR har lagt opp til at tredjeparts selskaper kan lisensiere tilbehør – for eksempel VR-briller. 

Pris på produktet er foreløpig ikke satt, foreløpig er det på prototypestadiet. Det er ikke snakk om å tilby systemet til forbrukermarkedet – dette skal først og fremst være et produkt for bedrifter. 

Vil flytte grafikkreftene til skyen: 
Du skal ikke behøve kraftig grafikkort for å produsere VR-innhold »

 

Kommentarer (2)

Kommentarer (2)
Til toppen