ATEA

Atea har landet ny kontrakt med Nav – verdt flere hundre millioner kroner

Atea sikret seg en rammeavtale verdt mellom 252 og 352 millioner kroner.
Atea sikret seg en rammeavtale verdt mellom 252 og 352 millioner kroner. Bilde: Espen Zachariassen
16. sep. 2016 - 12:53

Atea har landet enda en ny rammeavtale med Nav. Det betyr at selskapet skal levere sentral infrastruktur til velferdsetaten i årene som kommer.

Nav har nærmere 14.000 ansatte fordelt på 566 kontorer, eller såkalte brukersteder. Avtalen har en varighet på to år, og kan forlenges med inntil to år.

352 millioner kroner

Atea skal levere servere og programvare for mellom 63 og 88 millioner kroner i året. Det betyr at kontrakten er verdt et sted mellom 252 og 352 millioner kroner i løpet av en fireårsperiode. 

– Nav er en stor og viktig kunde for oss. Vi fortsetter nå å utvikle oss sammen, og det blir veldig spennende fremover. Vi skal hjelpe Nav på kryss og tvers av landet, sier administrerende direktør, Michael Jacobs, i Atea til digi.no.

Fremover skal det norske IT-selskapet levere både maskin- og programvare til NAV. 

Står for vedlikehold og utrulling

Det vil si at Atea vil levere all sentral maskinvare til NAVs sentrale datasentre. 

– Vi vil også stå for vedlikehold av tjenestene vi leverer. Atea vil blant annet bistå Nav med utrulling av ny programvare og implementering. Det er viktig for oss at Nav utnytter programvaren vi leverer til dem på en optimal måte. 

Et eksempel på programvare som skal leveres er desktopvirtualisering fra Citrix. 

– Atea har bred kompetanse og et bredt produktspekter, og evner å sette i sammen gode løsninger basert på etatens behov, herunder koordinering, administrasjon og samhandling med NAV IT og underleverandører.

– Vi skal gjøre vårt ytterste for å levere kvalitet i alle ledd og være en god og fremtidsrettet samarbeidspartner for etaten, sammenfatter Jacobs. 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.