AVTALER & KONTRAKTER

Atea kjøper Datatech

Overtar liten spesialist på IT-infrastruktur.

HANDLER I VEST: Steinar Sønsteby er konsernsjef i IT-selskapet Atea, en av Nordens største leverandører av IT-infrastruktur.
HANDLER I VEST: Steinar Sønsteby er konsernsjef i IT-selskapet Atea, en av Nordens største leverandører av IT-infrastruktur. Bilde: Per Ervland
12. sep. 2014 - 13:18

Oslo børs-noterte Atea varsler fredag at de har kjøpt opp Datatech AS, et lite IT-firma og leverandør av infrastrukturtjenester til maritim- og offshorebransjen.

Alle de 16 ansatte blir med videre. Bedriften i Fosnavåg utenfor Ålesund gir Atea ytterligere lokal tilstedeværelse, som er en del av strategien deres. Dette blir IT-gigantens 24. kontor i Norge.

Medarbeiderne beskrives som spesialister i sitt felt. Datatech har opparbeidet seg en kompetanse og kundegruppe, blant annet med flere større internasjonale kunder i regionen, siden etableringen på slutten av 1980-tallet.

Kjøpesummen tilsvarer 30 millioner kroner.

– Dette øker vår slagkraft i en bransje som er viktig på Vestlandet. Disse gutta jobber innen oljeservice og skip og vil bidra betydelig. Det er en flink gjeng, som har drevet selskapet nøysomt og på en god måte, sier Ateas konsernsjef Steinar Sønsteby til digi.no.

Regnskapene røper at Datatech har vært solid drevet i mange år, med respektable overskudd. I fjor omsatte virksomheten for 36,8 millioner kroner med nær 7 millioner kroner i resultat.

– De selger fordi de ønsker å bli del av et litt større miljø. Både for å kunne gjøre mer i regionen og snakke med flere kunder, men også fordi de ellers blir litt smale. Det er behov for kundene med et bedre sett av produkter, kunnskap og tjenester, sier Sønsteby.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.