BEDRIFTSTEKNOLOGI

Atea tar Apple til bedriftene

Har blitt Apples eneste godkjente systemintegrator i Norge.

Flere og flere ønsker å benytte seg av Apple-produkter på jobb. Nå posisjonerer Atea seg i markedet for å hjelpe bedrifter med nettopp det.
Flere og flere ønsker å benytte seg av Apple-produkter på jobb. Nå posisjonerer Atea seg i markedet for å hjelpe bedrifter med nettopp det.
4. okt. 2011 - 09:17

I en pressemelding skriver det børsnoterte IT-selskapet Atea at de har oppfylt alle praktiske og kunnskapsrelaterte krav fra Apple for å bli landets første og så langt eneste Apple autoriserte systemintegrator (AASI). AASI er den høyeste sertifiseringen en Apple-forhandler kan få, melder selskapet.

– Med denne sertifiseringen har Atea bevist at man behersker integrasjon av Apple-produkter i komplekse heterogene IT-miljøer. Sertifiseringen fokuserer blant annet på Apple sitt iOS operativsystem for mobile enheter som per i dag omfatter iPod touch, iPhone og iPad, melder Atea.

De siste årene har det blitt mer og mer vanlig for brukerne å benytte egne eller valgfrie enheter på jobb, både mobile datamaskiner og nettbrett. Apples produkter, både iPhone men også iPad, har gjort at flere bedrifter ønsker åpne løsninger som gjør at dette kan brukes mer sømløst enn i dag.

Dette ble tydelig i en spørreundersøkelse blant norske arbeidstakere som ble gjennomført av EDB Ergogroup i september. Der svarte 60 prosent av arbeidstakerne at de ville velge PC og mobil selv.

– Vi har hatt fokus på Apple-produkter i mange år. Salget, og ikke minst interessen fra våre kunder, har vært sterkt økende de siste 2 årene. Apple blir derfor en viktig partner for Atea, og AASI-sertifiseringen innebærer et tett samarbeid med Apple. Som Nordens ledende klient- og infrastrukturleverandør, med kontorer i 21 norske byer, vil AASI-sertifiseringen gjøre Atea til et naturlig førstevalg som leverandør av Apple-produkter til det norske markedet, sier Steinar Sønsteby, som er adm. direktør for Ateas norske datterselskap.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.