Athlon 64 kommer trolig i august

Informasjon fra hovedkortprodusenter tyder på at AMD vil levere Athlon 64-prosessorer i begrensede mengder allerede i august.

Selv om AMD benekter at det har skjedd endringer i selskapets lanseringsplaner for den kommende 32/64-bits prosessoren Athlon 64, sier hovedkortprodusenter som Asustek og Gigabyte Technology til DigiTimes at AMD har opplyst om at selskapet vil levere to Athlon 64-prosessorer fra og med august. Prosessorene det er snakk om skal ha betegnelsene 3100+ og 3400+. De skal være beregnet for vanlige, stasjonære PC-er.

    Les også:

Offisiell lansering av prosessoren ventes likevel ikke å skje før 30. september. Da har AMD reservert Moscone Convention Center West i San Francisco, et sted hvor svært mange teknologiannonseringen blir foretatt.

HP skal denne uken ha lagt ut på weben et dokument med en teknisk spesifikasjon for en stasjonær PC basert på Athlon 64. Dokumentet er ikke lenger tilgjengelig, men PC-en som ble beskrevet skal ifølge News.com være utstyrt med 3100+-utgaven av prosessoren. Denne betegnelsen skal ifølge AMD fortelle noe om ytelsen til prosessoren i forhold til Intels Pentium 4-prosessorer. Dette kan bety at de første Athlon 64-prosessorene ikke vil være raskere enn de raskeste Pentium 4-prosessorene. Intel vil om ikke lenge lansere en 3,2 GHz-utgave av Pentium 4.

3100+-utgaven av Athlon 64 skal ifølge News.com ha en intern klokkehastighet på 1800 MHz og et sekundært hurtigminne på 1 megabyte. Det ventes dog at det senere kommer rimeligere utgaver av prosessoren med 256 kilobytes med slikt hurtigminne.

Mange brikkesett- og hovedkortprodusenter har lenge hatt produkter med Athlon 64-støtte klare for lansering. Blant annet vil både Nvidia og Via komme med brikkesett som støtter det nye ekspansjonsgrensesnittet PCI Express.

AMD ventes å produsere mellom 200.000 og 300.000 Athlon 64-prosessorer i år. Dette tallet anses som så lavt at det på kort sikt ikke vil påvirke Intels Pentium 4-salg.

;