TELEKOM

Åtte av ti sier «ja» til fiber

Viken Fibernett bygger ut fiber i høyt tempo. De fleste som får tilbudet, sier ja.

Telenor tvilholder på sitt kobbernett, som de har melket gode inntekter på i mange år. De har dermed vært lite villig til å bygge ut med fiber. Men fiberaktørene melder om frisk konkurranse, og Viken Fibernett har allerede kommet godt i gang i stor-Oslo.

Viken Fibernett er foreløpig den eneste aktør som i samarbeid med Lyse Tele tilbyr trippelnett med telefoni, tv og bredbånd over fiber til husstander i Oslo og Akershus.

Utbyggingen skjer ved å strekke fiber i luften fra stolpe til stolpe, enten via telefonstolpene eller strømnettet som skal gi digital-tv, filmleie, telefon og Internett på samme linje.

Administrerende direktør Lise R. Skarpås forteller til digi.no at Viken Fibernett har i alt 2.500 kunder som har tegnet avtale. 1.000 av disse er i dag aktive fiberkunder, mens 1.500 står på vent for å få det installert.

– Vi opplever at åtte av ti som har fibertilknytning, sier ja til alle våre tre tjenester, sier Skarpås.

Viken Fibernett tilbyr 6 Mb/s bredbånd med et trippeltilbud som foruten høyhastighetsbredbåndet har tv-grunnpakke med 30 kanaler, IP-telefoni og video on demand til 828 kroner i måneden. Fiberkunden kan velge å se nyheter og været når de selv måtte ønsker det.

Det koster kunden 3.900 kroner å koble seg til fibernettet. Viken Fibernett betaler kostnadene med å bygge fiber til husstanden, som kan variere mellom 10.000 til 30.000 kroner.

Til sammenligning tilbyr NextGenTel en trippelpakke på 6 Mb/s, IP-telefoni, men bare med 15 tv-kanaler til 757 kroner i måneden.

Viken Fibernett har foreløpig lagt ut fiberprosjekter i byggefelt på Nordstrand, Risløkka, Økern, Kjelsås, Nordberg, Vindern, Lilleaker og på Høvik i Bærum.

    Les også:

Nye felt står for innsalg til videre utbygging, men Skarpås vil ikke røpe når eller hvilke som blir aktuelle annet enn at det blir i stor-Oslo.

– Fordelen ved å strekke fiber i lufta, er at vi kan bygge hele året ettersom vi slipper å grave og dermed tenke på tele i jorda, forklarer Skarpås.

Samarbeidspartneren Lyse Tele har i dag 75.000 signerte kontrakter i samarbeid med 27 partnere, hvorav 50.000 er aktive fiberkunder.

Skarpås anslår at det totalt kan være 80.000 fiberkunder i dag utav 2,2 millioner husstander. Sverige har av 4,2 millioner husstander 400.000 fiberkunder. Det fører Sverige på en andreplass i EU på fiberutbredelse, og Norge på en femteplass.

Viken Fibernett hentet i fjor inn 15 millioner kroner i en rettet emisjon, og har som ambisjon om å gå på børs, men selskapet har et stykke å gå før de når dit. Selskapet ble stiftet så sent som i 2005 og i oppstartsåret omsatte de bare for 74.000 kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.