Automatisk svar når du er borte fra kontoret

E-post er en vidunderlig oppfinnelse. Automatisk e-post er ikke like gøy. For en nyhetssulten redaksjon kan det imidlertid gi gode hint om hva som rører seg. Hvem som har sluttet siden sist, for eksempel. Eller dratt i krigen. Eller er på ferie.

E-post er en vidunderlig oppfinnelse. Automatisk e-post er ikke like gøy. For en nyhetssulten redaksjon kan det imidlertid gi gode hint om hva som rører seg. Hvem som har sluttet siden sist, for eksempel. Eller dratt i krigen. Eller er på ferie.

Vi i digi.no - først og fremst selgerne, men vi syns det er gøy i redaksjonen også - brisker oss titt og ofte over hvilken enorm kvalitet det er på våre lesere, deg altså. Finner du veien til digi.no, og blir her, og kanskje til og med slår deg sammen med de 7.500 andre som har meldt seg på vår daglige nyhetsvarsling - er sannsynligheten stor for at du:

  • har en høy utdannelse
  • tjener fett med penger
  • er smartere enn folk flest
  • har høy båndbredde til Internett

Alt dette er rasende fint. Vi liker å assossiere oss med sånne som deg. La oss for all del fortsette med det.

Svært mange av våre lesere er smarte at de har oppdaget en spennende funksjonalitet i sitt e-post-program. Hver gang de reiser på ferie, eller drar på konferanse et par dager, eller rett og slett tar en dag fri, aktiverer de en liten prosedyre som gjerne presenterer seg for oss på den andre siden som "Automatisk svar når du er borte fra kontoret".

Noen, men det er nok et mindretall, og de hører vi sjelden fra, er så smarte at de har fått prosedyren til å skjelne mellom post fra postlister de har meldt seg på - som den ovennevnte varslingstjenesten vi driver, og post som er av mer personlig karakter. De er for smarte for oss.

Dere andre derimot, - dere halvsmarte, - dere elsker vi simpelthen her i redaksjonen. Hver dag når digi.no/varsling sendes ut rundt lunsjtider ramler det nemlig inn bøttevis av automatiske svar fra deg som er borte fra kontoret. Noen av dere har sluttet. Noen kanskje VELDIG brått og kanskje en smule brutalt. Hehe. Noen er ute og gjøre hosene grønne hos vekstkåte svensker. Det er selvsagt kjekt å få vite, ganske helt automatisk. Når (og dette er selvsagt et tenkt eksempel) for eksempel sjefen for Blue Media Science ASA melder seg på digi.no/varsling, og vaktsjef@digi.no dagen etter mottar post hvor det (selvsagt fremdeles et tenkt eksempel) står at "Takk for at du sendte meg en e-post. Jeg er i Gøteborg til tirsdag, og vil svare deg så snart jeg kommer tilbake.", så blir interessen til en våken journalist straks tent; - og dersom utviklingsdirektøren for den hotteste nye saiten på Tellus Online Multimedia Ltd. melder seg på, og det noen uker etter kommer automatisk svar om at "Jeg har dessverre sluttet i T.O.M Ltd., og vet ikke hva min nye mail-adresse blir", vel så kan det også hende at det begynner å koke i hjernebarken i redaksjonen.

Det er en slags uforskyldt og utilsiktet selvangivelse, hvor du som skulle mottatt mailen er angiveren, og vi som sendte den avgårde er den berikede mottaker.

Takk for det.

På den annen side. Ta det gjerne som et hint: Kanskje det er på tide å sjekke mail-oppsettet ditt. Så kan heller vi se gjennom fingrene med at vi slipper å sortere oss gjennom drøssevis av automatiske svar, og kanskje heller gå tilbake til mer tradisjonelle metoder for nyhetsoppsporing.

Ha en fin dag.

Til toppen