BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avanserte grafikkprogrammer flyttes til Linux

Alias|Wavefront annonserte mandag at selskapet vil utvikle Linux-utgaver av to av selskapets mest avanserte grafikkprodukter

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
10. aug. 1999 - 13:10
Alias|Wavefront planlegger å lage Linux-utgaver av Maya Batch Renderer og Maya Composer Renderer for x86-baserte PC-er. Maya er et system for blant annet å lage naturtro, animerte filmer på en relativt enkel måte.

- Linux har vist seg å som et levedyktig alternativ plattform for rendering, og våre kunder har spurt etter dette, sier Peter Goldie, daglig leder for forretningsenheten for underholdning ved Alias|Wavefront, i en pressemelding.

Mel, Maya-skapt cowboy

- Flyttingen av disse to produktene til Linux vil gi våre kunder økt fleksibilitet, samtidig som det forsterker vår forpliktelse til å spre Maya-teknologien slik at den samsvarer med de stadig endrede behovene til produksjonsmiljøene, sier han.

Alias|Wavefront hevder at selskapet er blant de første innen industrien for datagrafikk og digital video til å annonsere produkter som vil bli tilgjengelige for Linux. Det er kanskje ikke så overraskende. Alias|Wavefront er et datterselskap av SGI, og SGI har som kjent blitt mer og mer opptatt av Linux det siste året.

Prisen for de to produktene vil bli den samme som for dagens utgaver, det vil si 3000 dollar for Maya Composer Renderer og 1295 for Maya Batch Renderer.

Begge produktene skal bli tilgjengelige i desember.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.