Avdramatiserer HP-kutt

En halv milliard avsatt til omstrukturering er ingen krise, mener HP Norge. De brukte mer i forrige kvartal.

En halv milliard avsatt til omstrukturering er ingen krise, mener HP Norge. De brukte mer i forrige kvartal.

Den nye sjefen i HP, Mark Hurd, kunne presentere bedre resultater for andre kvartal enn ventet. Men han vil likevel sette av 100 millioner dollar, over en halv milliard norske kroner, til omstrukturering i kvartalet vi er inne i.

    Les også:

Omstrukturering er vanligvis et annet ord for nedbemanning, men markedsdirektør Roar Haugland i HP Norge velger å glede seg over tallene, fremfor å bekymre seg.

– Dette kan innebære flere ting enn oppsigelser. Det var dessuten varslet, før Mark Hurd kom inn som leder, at man ville bruke 200 millioner på omstruktureringer forrige kvartal. Han brukte bare 177 millioner dollar, altså mindre enn det ble snakket om, sier han.

Hewlett-Packard avsluttet sitt andre kvartal 30. april. I forhold til samme kvartal i fjor økte omsetningen med 7,2 prosent til 21,6 milliarder dollar. Resultatet økte med 9,3 prosent til 966 millioner dollar, tilsvarende 0,33 dollar per aksje. Både omsetning og resultat var noe bedre enn det analytikerne hadde ventet.

Haugland har ikke fått noen signaler om at omstruktureringen vil få følger for HP i Norge. Den norske delen av organisasjonen er først og fremst et salgs- og markedshus, med en tjenesteavdeling som rommer bortimot halvparten av de 500 ansatte, sier han.

– Jeg oppfatter at dette først og fremst gjelder trimming av det internasjonale HP. Det er mulig å se på en del prosesser når du har 150.000 ansatte og kommer inn med nye øyne, sier han.

HP ansetter fremdeles en del folk i Norge og har lav utskifting, sier Haugland.

Omsetningen i Norge gikk i fjor litt opp, fra 3.560 millioner til 3.860 millioner. Driftsresultatet økte fra 101 millioner i 2003 til 116 i 2004.

Til toppen