Abonner
BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avduket smartmobil med CyanogenMod

Android-alternativet kommer forhåndsinstallert for første gang.

Det roterbare kameraet øverst på telefonen er blant den uvanlige funksjonaliteten Oppo N1 skal tilby.
Det roterbare kameraet øverst på telefonen er blant den uvanlige funksjonaliteten Oppo N1 skal tilby. Bilde: Oppo

Bare få dager etter at det ble kjent at CyanogenMod-prosjektet har etablert et selskap som investorer har plassert 7 millioner dollar i, kunngjorde kinesiske Oppo at selskapets kommende N1-smartmobil vil komme i en egen CyanogenMod Edition, hvor CyanogenMod er forhåndsinstallert. Dette skal være verdens første CyanogenMod-maskinvare. Den internasjonale standardutgaven av N1 skal leveres med Android 4.2, men CyanogenMod skal kunne «flashes» fra telefonens vanlige gjenopprettingsfunksjon (stock recovery).

Telefonen er forøvrig en massiv sak på 213 gram som nok hører hjemme i kategorien «phablet». Den leveres blant annet med 5,9 tommers full HD-skjerm og et batteri med kapasitet på 3610 mAh. Systembrikken er en firekjernet Qualcomm Snapdragon 600 med Adreno 320 grafikkprosessor, klokket til 1,7 GHz.

Kameraet er roterbart og har en oppløsning på 13 megapiksler og en blenderåpning på f/2.0. Kameraet og en del annen funksjonalitet kan aktiveres ved hjelp av en Bluetooth-basert fjernkontroll.

På baksiden av telefonen sitter det et eget berøringspanel, O-Touch Panel, som gjør at telefonen i større grad kan styres uten at man må ta på skjermen.

Oppo N1 CyanogenMod Edition blir verdens første smartmobil som leveres med CyanogenMod ferdig installert.
Oppo N1 CyanogenMod Edition blir verdens første smartmobil som leveres med CyanogenMod ferdig installert. Bilde: Oppo

Oppo N1 skal komme i salg i begynnelsen av desember i år. Det er ikke kjent om enheten kommer i salg her til lands.

    Les også: