BEDRIFTSTEKNOLOGI

Avduket Windows Update for virksomheter

Microsoft lover mer fleksibilitet og P2P-støtte.

Windows-sjef Terry Myerson avduket Windows Update for Business i går.
Windows-sjef Terry Myerson avduket Windows Update for Business i går. Bilde: Microsoft
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. mai 2015 - 15:11

Windows 10 skal oppdateres hurtig og ofte. Det passer ofte dårlig for virksomheter som er helt avhengige av at systemene virker knirkefritt.

Tidligere har Microsoft lovet å tilby virksomheter muligheter for å kunne velge hvordan oppdateringer blir levert, og i hvilken takt. I forbindelse med selskapets Ignite-konferanse kom Microsoft i går med flere detaljer om hvordan dette skal fungere.

Framtidige utgaver: – Slik skal Windows 10 oppdateres 

Windows Update for Business

Den valgfrie løsningen har fått navnet Windows Update for Business og vil bli tilbudt uten ekstra betaling til enheter med Pro- eller Enterprise-utgaver av operativsystemet.

Distribusjonsringer vil være sentralt i denne løsningen. IT-administratorer kan velge ut hvilke enheter som eventuelt skal få oppdateringer så snart de foreligger, og enheter som først skal få dem når eventuelle «barnesykdommer» har blitt oppdaget og fjernet.

Det vil også være mulig å velge langsikte utgaver («servicing branches») av Windows 10 hvor kun sikkerhetoppdateringer tilbys.

Dessuten skal det være mulig å etablere vedlikeholdsvinduer, som forteller hvilke tidspunkter hvor det er helt greit at enhetene oppdateres, og tidspunkter hvor det overhodet ikke må skje.

Windows 10 Enterprise: Får ikke gratis oppgradering 

P2P

Distribusjonen av oppdateringene kan skje ved hjelp av P2P-teknologier (Peer to Peer), noe som ifølge Microsoft skal være spesielt nyttig for virksomheter som har avdelinger med begrenset tilgang til båndbredde.

Ifølge Microsoft kan Windows Update for Business også integreres med administrasjonsverktøy som System Center og Enterprise Mobility Suite.

Det skal nå være mulig for bedrifter å teste Windows Update for Business gjennom Windows 10 Insider-programmet.

Minimumskravene: Dette må du ha for å kjøre Windows 10

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.