Avgjørelse om digitalt TV-nett utsatt til fredag

Beslutningen om Norge skal få et nytt digitalt TV-nett er utsatt til fredag.

Beslutningen om Norge skal få et nytt digitalt TV-nett er utsatt til fredag.

Avgjørelsen om dagens analoge TV-mastnett skal oppgraderes eller ikke er utsatt til fredag. Det er bare en søker - NTV, eid av TV2, NRK og Telenor.

Men partene står et godt stykke fra hverandre. Et av stridstemaene som kan gjøre at regjeringen og kulturminister Trond Giske kan si nei, er striden om TV2 og betaling.

- At TV 2 får sende kryptert er hele grunnlaget for utbyggingen av det digitale bakkenettet. Det vil være totalt uforsvarlig i forhold til vår forretningsvirksomhet å ligge ute ukryptert, sier konserndirektør for informasjon og samfunnskontakt i TV 2 Gruppen, Rune Indrøy, til Kampanje.

Indrøy mener betalingen TV 2 ser for i bakkenettet ikke er avskrekkende. De tierne TV 2 Gruppen vil kreve for sin kanalpakke hver måned er ifølge TV 2-direktøren bare en brøkdel av det tv-seerne betaler for lisensen til NRK.

For med en konsesjonsavgift på til sammen 150 millioner kroner, reklameskatten og en årlig avgift til filmfondet på en 25 millioner kroner årlig må TV 2-sjef Kåre Valebrokk punge ut med rundt 50 millioner kroner i året. Det er penger TV 2 i dag betaler for å sitte på det privilegiet det er å ha en konsesjon for å drive riksdekkende kommersielt fjernsyn som eneste aktør i Norge, skriver Kampanje.

Til toppen