Aviser hamstrer penner og notisblokker før år 2000

Amerikanske papiraviser forbereder seg til det store årtusenskiftet, og har funnet ut at det er best å hamstre penner, notisblokker og papir slik at de klarer seg i noen måneder - dersom alt går galt.

Amerikanske papiraviser forbereder seg til det store årtusenskiftet, og har funnet ut at det er best å hamstre penner, notisblokker og papir slik at de klarer seg i noen måneder - dersom alt går galt.

Papiravisredaktører er redd for at de ansatte skal gå tom for kontormateriell. Mange amerikanske redaksjoner hamstrer derfor kontormateriell - som penner og notisblokker. For sikkerhets skyld.

Dette kom fram under konferanse for amerikanske avisredaktører i regi av Associated Press i Memphis, Tennessee.

På agendaen var både hvordan milleniumsskiftet skal dekkes og hvordan avisene selv skal forberede seg på begivenheten, skriver det amerikanske mediemagasinet Editor & Publisher.

- Vi kjøper inn for et par måneder. Vi vet at vi ikke vil være øverst på listen for leveranser hvis noe går galt, så vi kjøper alt - penner, notisblokker og papir, sier Jeff Beach, redaktør i lokalavisen Grand Forks Herald i staten Nord-Dakota.

Beach har også allerede bestilt mat fra den lokale dagligvarehandelen, fått avtaler om trykking av avisen hos andre aviser i området hvis deres trykkeri går ned, og har sikret seg alternative måter å overføre informasjon på hvis satellitter ikke fungerer. I tillegg står et nødaggregat klar til å forsyne avisen med strøm hvis den lokale strømforsyneren får problemer.

De fleste aviser kan fortelle at ferier hos de ansatte er inndratt, noe som blir dyrt på grunn av ekstra helligdags-betaling. Avisene planlegger også flere utgaver av avisene som kommer ut 1. januar, for amerikanerne har jo ikke avisfri på helligdager, som det er her i Norge. Første utgave skal trykkes i god tid før midnatt, slik at i alle fall en utgave av avisen er trykket om alt går i stå etter klokken 00:00.

Deretter planlegger avisene å komme med ekstrautgaver og tillegg til førsteutgaven som trykkes utpå natten - om det går.

Til toppen