Avviser at Eich var årsaken

Avgangen til styremedlemmene i Mozilla skal ha vært planlagt.

Avviser at Eich var årsaken
Utnevnelsen av Brendan Eich til toppsjef i Mozilla er omstridt i en del kretser, men ifølge stiftelsen stemmer ikke påstandene om at halve styret trakk seg på grunn av uenighet om valget av ny CEO. Bilde: Paul Chinn/San Francisco Chronicle/Corbis/All Over Press

Mozilla Foundation avviser i en uttalelse til The Register at det var utnevnelsen av Brendan Eich som CEO som var årsaken til at tre av medlemmene forlot Mozilla-styret i forrige uke. Digi.no siterte i går en artikkel i Wall Street Journal hvor ikke navngitte kilder forteller at det var uenighet om toppsjefutnevnelsen som skal ha vært årsaken til at Gary Kovacs, John Lilly og Ellen Siminoff forlot sine poster i styret.

– De tre styremedlemmene avsluttet sine perioder i forrige uke av ulike årsaker. To hadde planlagt dette en stund, én siden januar og én etter at jakten på CEO var avsluttet, uavhengig av hvem som ble valgt, heter det i uttalelsen fra Mozilla.

Det er uklart hvilke planer Mozilla har for å erstatte de tre medlemmene, hvorav to tidligere har vært toppsjef i Mozilla.

    Les også:

Les mer om: