RESULTATERFINANS

Avviser frykt for storfusjon innen tele

France Telecom sier de har ingen planer om å slå seg sammen med Deutsche Telekom.

7. sep. 2010 - 11:44

Deutsche Bank har nylig økt sin eierandel i det tidligere franske statsteleselskapet France Telecom til over fem prosent.

Fagforeningen i den franske operatøren, CFE-CGC/Unsa, sier de oppfatter dette tiltaket som en «dyp endring i den nåværende balansen blant aksjonærene». De lufter tanken om at dette kan være en forberedelse til en «konsolidering som potensielt kan endre hele telekomverdenen i Europa».

Det de frykter er en sammenslåing med Deutsche Telekom.

Fagforeningen viser til hvordan de britiske avdelingene av mobiloperatørene Orange og T-Mobile nettopp har bestemt for å slå sammen sine nettverk, og ber om et ekstraordinært møte med ledelsen. De ber om innsikt i aksjonærstrukturen og en orientering om hvilke tiltak ledelsen har på tapetet for å sikre selskapets uavhengighet.

En talsperson for France Telecom sier at selskapet har diskutert aktuelle saker med ledelsen i Deutsche Telekom, som det som skjer i Storbritannia mellom Orange og T-Mobile, men at det ikke foreligger planer om å bringe France Telecom og Deutsche Telekom sammen.

De største aksjonærene i France Telecom er den franske stat med 13,47 prosent, og det franske statlige investeringsfondet FSI med 13,67 prosent.

France Telecom har en uttalt strategi om å utvide sin virksomhet gjennom oppkjøp, først og fremst i vekstmarkeder. Målet er å ha til sammen 300 millioner kunder verden over innen fem år.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.