Avviste Safari-søksmål mot Google

Kunne ikke bevise noen skade, mener dommer.

Avviste Safari-søksmål mot Google
Massesøksmålet mot Google som ble etablert på grunn av selskapets omgåelse av innstillingene for støtte av tredjepartscookies i Apple Safari, har blitt avvist av dommeren. Dermed får ikke Safari-brukerne noen erstatning fra Google, som likevel har måttet betale 25 millioner dollar i bot for virksomheten. Bilde:

En føderal dommer i Delaware avviste i forrige uke et massesøksmål mot Google og tre andre selskaper, Vibrant Media, WPP og Media Innovation Group. Søksmålet ble etablert i februar i februar i fjor.

Årsaken til søksmålet var at Google og de to andre selskapene skal ha omgått standardinnstillingene for tredjeparts cookies i Safari. I nyere utgaver av nettleseren har støtten for slike vært deaktivert, bortsett fra for enkelte tjenester.

Google forklarte den gang at metoden kun ble benyttet ovenfor innloggede brukere som har valgt at de ønsker persontilpasning av annonsevisninger og annet innhold. Det skal ikke ha blitt lagret persondata i den forbindelse.

Bakgrunnen for at dommeren, Sue Robinson, avviste søksmålet, skal ifølge Wall Street Journal ha vært at personene som stod bak søksmålet, ikke har greid å bevise at Googles sporingsmetode har skadet dem på noe vis. Avgjørelsen er forklart i dette dokumentet.

Google ble allerede i august i fjor gitt en bot på 22,5 millioner dollar for metoden av USAs konkurransetilsyn, Federal Trade Commission (FTC). Boten var en del av et forlik, hvor Google hele tiden nektet for å ha gjort noe uriktig.

Jonathan Mayer, Stanford-forskeren som oppdaget Googles omgåelse av Safari-innstillingene, sier til Wall Street Journal at utfallet av saken skyldes at personvernlovgivningen som ble brukt, ble skrevet før dagens digitale tilværelse ble utbredt.

    Les også:

Les mer om: