Axes vil revolusjonere hotellbooking

Det norske selskapet Axes kjøpte nylig opp et sørafrikansk selskap som utvikler bookingløsninger for hoteller. Med oppkjøpet vil Axes forenkle all hotellbooking.

Det norske selskapet Axes kjøpte nylig opp et sørafrikansk selskap som utvikler bookingløsninger for hoteller. Med oppkjøpet vil Axes forenkle all hotellbooking.

Det norske selskapet Axes fusjonerte nylig med det sørafrikanske selskapet Res- Web, og får dermed enerett på teknologien til selskapet.

Denne teknologien består i å forenkle bookingsystemene på hoteller. I dag går denne bookingen gjennom flere fordyrende ledd og en bookingordre via et reisebyrå kan faktisk gå gjennom hele seks- syv ledd og fordyre kundens bestilling med inntil 20 prosent, hevder Axes.

Systemet Axes nå vil tilby forbrukerne sjekker automatisk ledige rom på hoteller og booker bestillingen nesten automatisk. Ifølge Kai Bårdstu, markedssjef i det norske selskapet, er denne teknologien allerede tatt i bruk ved flere norske hotellkjeder.

I første omgang vil selskapet tilby tjenesten til bedrifter og løsningen kan implementeres i intranettløsninger. Men også andre kan foreta booking via selskapets sider. Tanken er at Axes skal tilby teknologien både til hoteller og egne kunder.

Det norske selskapet håper å tjene penger på løsningen ved å ta et lite honorar for hver ordre som blir lagt inn gjennom systemet. - Til det trenger vi en kritisk masse som bruker tjenesten. Vi er i dag i en ekspansiv fase og skal om kort tid utvide virksomheten til Sverige, Danmark og England, sier Bårdstu til digi.no. Selskapet forventer ikke å tjene nevneverdig med penger før om et par år.

- Dette er en ny form for hotellbestilling som gjør booking over Internett til noe annet enn det er i dag. Selv om man nå kan booke rom over nettet, vil vårt system fjerne mange av de fordyrende ledd som man i dag møter, sier Bårdstu.

Axes er gjennom fusjonen med det sørafrikanske selskapet basert i Johannesburg, Oslo og Cape Town. Det var det sørafrikanske selskapet som utviklet teknologien og som Axes så langt bare lisensierte.

Bak Axes står investeringsselskapet Micro Holding Invest, som blant annet er inne i Din Side.

Til toppen