Bærbare FireWire-disker i miniformat

LaCie lanserte i begynnelsen av januar tre nye, bærbare harddisker som i tillegg til å være små, også tilbyr både FireWire og USB-grensesnitt.

LaCie lanserte i begynnelsen av januar tre nye, bærbare harddisker som i tillegg til å være små, også tilbyr både FireWire og USB-grensesnitt.

For at en bærbar lagringsenhet skal ha noen nytte, må den være enkel å koble til vanlige datamaskiner. LaCie er et av de selskapene som satser på bærbare lagringsenheter.

I forrige uke lanserte selskapet tre nye PocketDrive-harddisker på henholdsvis 6 GB, 12 GB og 18 GB. Disse diskene, som kun veier 355 gram og måler 1x 3,5 x 5,75 tommer, kan kobles til både det etter hvert svært utbredte, men relativt langsomme USB-grensesnittet (Universal Serial Bus) og til det raske FireWire-grensesnittet. Sistnevnte er først og fremst vanlig på Macintosh-maskiner, men finnes også som tilleggsutstyr til vanlige PC-er med Windows 98 SE eller Windows 2000.

Den vedvarende overføringshastigheten fra de bærbare harddiskene til datamaskinen via USB-grensesnittet er på opptil 750 kilobytes per sekund. Med FireWire-grensesnittet er hastigheten på over 11 megabytes per sekund, nok til å ta imot video fra digitale videokameraer.

Veiledende pris for de tre harddiskene i Storbritannia er 299 pund for 6 GB-utgaven, 399 pund for 12 GB-utgaven og 590 pund for 18 GB-utgaven. Alle prisene er eksklusiv britisk merverdiavgift.

Til toppen