Bærbart skal også være chic

Charmed Technology holder moteoppvisninger på Internet World med blant annet denne bærbare Communicator, drevet av mini-Linuxen Nanix.

Charmed Technology holder moteoppvisninger på Internet World med blant annet denne bærbare Communicator, drevet av mini-Linuxen Nanix.

Moteshowet heter "Brave New Unwired World". Det debuterte i fjor, og var så godt mottatt at det i år vises på alle Internet World-arrangementer, seinest i London denne uka.

Selskapet videreutvikler og markedsfører teknologi som opprinnelig ble skissert av Media Lab til Massachusetts Institute of Technology (MIT). Det spesialiserer seg på utstyr som kommuniserer trådløst og som kan integreres med en moteriktig klesstil.

På oppvisningen i London bar modellene blant annet smykker med integrert IT, ringer som gløder når telefonen ringer, brosjer som skanner visittkort og overfører dem til ditt private nettsted, øreringer som varsler at det er kommet ny elektronisk post og så videre.

Bildet ovenfor viser Charmed Communicator som skal markedsføres gjennom en abonnementsordning i USA fra slutten av måneden. De synlige delene er den sentrale "boksen", samt skjermen i form av en brille over høyre øye. Maskinen tilbyr global posisjonering (GPS), nedlasting av MP3-musikk samt digitale videoopptak.

Charmed Technology med hanske som pekeredskap
Charmed Technology med hanske som pekeredskap.

Charmed har kunngjort et eget Linux-basert operativsystem, Nanix, som er spesielt tilpasset morgendagens klesintegrert bærbart Internett-apparatur. Nanix har støtte for avansert energisparing, trådløst samband etter IEEE 802.11b, infrarød stråle og Bluetooth, nye typer pekerutstyr, talegjenkjenning, GPS, multimedia i ulike former med mer. Ifølge selskapet kan Nanix fungere utmerket også på konvensjonelle bærbare maskiner, også PC-er. Nanix vil dessuten kjøre dagens Linux-applikasjoner.

Teknologien er ikke utelukkende rettet mot moteløver og -løvinner. Selskapet peker på at den vil kunne anvendes blant annet innen helse og trådløs kommunikasjon i utviklingsland eller i områder der konvensjonell telefoni og internettilgang er vanskelig å realisere.

Les mer om nyere bærbart utstyr:
Solide forbedringer i IBMs nyeste ThinkPad
Integrert trådløst lokalnett på Wintel-bærbare
Transmeta overtar etter Pentium i Sony Picturebook
Uvurderlig verktøy for studenter
Ny Palm OS håndholdt med 65.000 farger og innebygget telefon
Ricoh tilbyr kamera med nettleser
Til toppen